Tej kontra rákbetegség
Címlap / Kütyü és tudomány / Tej kontra rákbetegség

Tej kontra rákbetegség

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

Amerikai és új-zélandi tudósok kutatásai szerint a tejfogyasztás csökkenti a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát.  

A népbetegséggé vált kór ellen szakértők szerint helyes életvitellel, mozgással és megfelelő táplálkozással – mindenekelőtt a kalciumban dús, alacsony zsírtartalmú tej fogyasztásával védekezhetünk.

A daganatos megbetegedések kialakulásának kockázata egészséges életvitellel csökkenthető a leginkább. Szakmai körökben is elfogadott megállapítás: étkezési szokásainkon változtatva, a vastagbélrák kockázata is nagymértékben redukálható. Ezt bizonyítja Brian Cox professzor nemrég közölt kutatási eredménye, amely szerint ha egy gyermek 6 éven keresztül naponta megiszik egy pohár tejet, 40%-kal csökken annak kockázata, hogy felnőtt korában bélrák alakul ki nála.

A tejben lévő kalcium volt az elsődleges segítség a megbetegedési kockázat csökkenésében. A kalcium megvédte az elburjánzástól a bélrendszerben található azokat a sejteket, amelyeknek túlnövekedése rák kialakulását idézhette volna elő.

Az amerikai Creighton Egyetem táplálkozástani szakértője, dr. Joan Lappe és munkacsoportja tanulmánya pedig a tej D-vitamin-tartalmának kiemelkedő hatására hívta fel a figyelmet a rákos megbetegedések kapcsán. Ezernél is több 55 évesnél idősebb nőt kértek fel a vizsgálatra. A pácienseket három csoportra osztották. Az első csoport tagjai négy éven keresztül kalciumot és D-vitamint, a második csoportba tartozók csak kalciumot szedtek, a kontrolcsoport tagjai pedig placebót kaptak. A kutatók szerint az első csoportban 60, a másodikban 47%-kal kevesebb rákos megbetegedés fordult elő a kontrolcsoporthoz képest.

További részletek a vilagtudomany.hu-n.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3656 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x