HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-09-26
Címlap / Kütyü és tudomány / Szívdobogással feltölthető lesz az iPod?

Szívdobogással feltölthető lesz az iPod?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-09-26

Nanotechnológia segítségével olyan chipet fejlesztettek amerikai kutatók, amely az emberi test kisebb mozgásait, akár a szívdobogást is képes árammá alakítani és ezzel tölteni a különböző kütyüket.  

 

A Georgiai Műszaki Egyetem kutatói egy kiállításon mutatták be a mérföldkőnek minősített technológiát. Zhong Lin Wang kutatásvezető és csapata úgy véli, az új chip lehetővé teszi majd, hogy olyan elektronikus eszközöket használjunk, amelyekhez nem kellenek majd elemek, vagy amelyeket nem kell majd a hálózatról tölteni.

"A nanogenerátoraink megváltoztathatják az életet a jövőben. Felhasználásuknak csak a képzelet szab határt" - magyarázta Zhong Lin Wang.


A chipben cink-oxid naonvezetékek vannak, amelyek áramot fejlesztenek, ha megfeszülnek, vagy meghajlítják őket. Ez azt jelenti, hogy a test bármilyen mozgása áramot fejleszthet, a sétától a szívdobbanásig.

Zhong Lin Wang azon dolgozik, hogy felfoghassák és összegyűjthessék a nanovezetékek millióinak az energiáját. Ezek a vezetékek olyan kicsik, hogy egy hajszálban akár 500 is elférne. A nanogenerátor prototípusából öt már akkora feszültséget, 3 Voltot tud szolgáltatni, mint két szabványos AA ceruzaelem. A kutatók szerint pár Volt kevésnek tűnhet, de a kapacitást rohamtempóban fejlesztik. Idővel olyan hordozható elektronikus berendezések áramellátása is megoldható velük, mint egy mobil vagy egy iPod. 
 
[2849]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


titkosrandi fej

éves
 
fotó
Tagok: Túl az 1 millión, Fotóval: 331.689


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x