Baktériumfertőzés állhat a Parkinson-kór hátterében?
Címlap / Kütyü és tudomány / Baktériumfertőzés állhat a Parkinson-kór hátterében?

Baktériumfertőzés állhat a Parkinson-kór hátterében?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-04

A gyomorfekélyért felelős baktériummal, a Helicobacter pylorival való fertőzöttség kapcsolatba hozható a Parkinson-kór kialakulásával - idézte amerikai kutatók megállapítását a BBC hírportálja. 

 

A Louisianai Állami Egyetem munkatársai egérkísérleteikről az Amerikai Mikrobiológiai Társaság tudományos találkozóján számoltak be.

Traci Testerman és kutatócsoportja középkorú - 55-65 éves embereknek megfelelő - egereket fertőzött meg H. pylorival. Az állatok hat hónappal később Parkinson-kórhoz hasonló tüneteket mutattak: kevesebbet mozogtak és csökkent agyukban a dopamin nevű hormon szintje. Ugyanezek a változások fiatal egereknél nem következtek be, amiből a kutatók arra következtetnek, hogy az idősödés növeli a Parkinsonnal szembeni esendőséget.


"Megállapításunk azt sugallja, hogy a H. pylorival való fertőzés jelentős szerepet játszhat a Parkinson-kór kialakulásában embereknél" - mondta Testerman.

A kutatók úgy vélik, hogy mivel a betegség tüneteinek jelentkezésekor az idegsejtek egy része már elpusztult, ezért a baktérium eltávolítása ebben a stádiumban már nem javítaná a páciens állapotát.


 
 
[ 1768 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x