Az indián törzsnek "nincs ideje"
Címlap / Kütyü és tudomány / Az indián törzsnek "nincs ideje"

Az indián törzsnek "nincs ideje"

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-10

Fogalma sincs az időről egy amazóniai indián törzsnek, pontosabban nincs rá fogalma. 

 

Az amondawa törzs tagjainak talán azért "nincs idejük", mert bőven van nekik: nem kapkodva éldegélnek. A világtól teljesen elzárva teltek napjaik egészen 1986-ig, csak akkor fedezték fel őket a brazil őserdőben. Most brit kutatók, a Portsmouth Egyetem tudósai vizsgálják, miként lehet, hogy ez a törzs "időtlen" maradt - legalábbis az elvont gondolkodás terén. Azt természetesen érzékelik tagjai, hogy események egymás követően történnek, és ezt meg is tudják beszélni maguk között, ám nincs szavuk az időre, sem annak olyan mértékegységeire, mint a hónap vagy az év, és persze nanoszekundok sem röpködnek ajkaikról - adta hírül a BBC News.


Emiatt azután azt sem tudják, hogy ki hány éves. A felcseperedést és öregedést azonban nyelvükkel mégis kifejezik valamelyest: vannak szavaik az egyes életkorszakaszokra.


Ami külön is érdekes: a törzs - miután kapcsolatba került tágabb hazájával, Brazíliával - tanulgatja a portugál nyelvet, melynek gondok nélkül használja olyan szavait, mint például a "jóval később". Így aztán a brit kutatók igyekeznek kiismerni ezt az időtlen észjárást, amíg nem késő. A törzs ugyanis kezdi megismerni a naptárat, és idővel nem lesz olyan tagja, akinek "nem lesz ideje".
 

 
 
[ 4125 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x