Nagyon meleg lesz - a klímaváltozás a nyakunkon
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Nagyon meleg lesz - a klímaváltozás a nyakunkon

Nagyon meleg lesz - a klímaváltozás a nyakunkon

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-23

A klímaváltozás elleni ütközet a jelek szerint elveszett, tavaly soha nem látott mértékben növekedett a széndioxid kibocsátás a világon. A válság néhány évre lelassította a növekedést, de a magára találó világgazdaság ismét ontja a szennyező anyagot a levegőbe. A felmelegedést így aligha lehet csak két fokra korlátozni, ahogy azt a különböző kormányközi megállapodások szerették volna. 

 

Rendezvénynaptár
A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) még nem hivatalos jelentése szerint tavaly 1,6 gigatonnával nőtt a világszerte kibocsátott széndioxid mennyisége. A hírről a londoni Guardian számolt be. A Nemzetközi Energiaügynökség szerint a mérések kezdete óta ez a legnagyobb mennyiség, ami a Föld légkörébe került. A teljes széndioxid kibocsátás meghaladta a 30 és fél gigatonnát a bolygón.

Az IEA számításai szerint 2020-ra nem haladhatná meg a széndioxid kibocsátás az évi 32 gigatonnát, ha azonban az idén is ilyen mértékben nő a légszennyezés, akkor már kilenc évvel korábban elérjük a kritikus határt, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy a klímaváltozást kordában tartsuk.

Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség vezető közgazdásza szerint ezek a hírek a lehető legrosszabbak, így rendkívül nehéz lesz a globális felmelegedést a tervezett két fok alatt tartani. Valószínűleg nettó utópia, hogy a felmelegedés két fok alatt maradhat, nyilatkozta a közgazdász a brit lapnak. Mindennek rendkívüli veszélyei vannak mind a gazdaságra, mind pedig a világ időjárására nézve.

Érdemes emlékeztetni arra, hogy tavaly a cancúni klímacsúcson tárgyaló államok miniszterei megegyeztek abban, hogy 2 Celsius fokban maximálnák a globális felmelegedés mértékét az ipari forradalom előtti szinthez képest. A megállapodás a Kiotói Jegyzőkönyv folytatásáról, és egy új klímaegyezményről szólt.

Új korszak kezdődik a klímaváltozás elleni nemzetközi együttműködésben - jelentette ki a cancúni klímakonferencia végén Patricia Espinosa, a tárgyalásokon elnöklő mexikói külügyminiszter, és a politikusok egy okos kompromisszum tudatával távozhattak.

A sikernek némileg ellentmondott az a Németországban közzétett kutatási eredmény, amely szerint ha 1,5 fokkal melegszik a Föld, a tengerszint 2250-re a mostanihoz képest kereken 30 centivel növekszik. Ha változatlan ütemben folytatódik az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása, akkor a világtengerek szintje két méterrel növekszik a mostanihoz képest, és 2500-ban még mindig ezen a szinten lesz. A tengerekbe tehát aligha férne 2 Celsius foknyi felmelegedés, de beleszuszakolják…

A cancúni megállapodás a Kiotói Jegyzőkönyvet ratifikáló országoknak előírja, hogy 2020-ig 25 és 40 százalék között csökkentsék a káros anyag-kibocsátást az 1990-es bázisévhez képest. Egyúttal nevesítik a Kiotói Jegyzőkönyv második vállalási periódusát is. Ez utóbbiról később döntenek, de 2012 végéig létre akarják hozni az új egyezményt.

Forrás: vilagtudomany.hu

 
 
[ 3558 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x