A jövő autói, a jelen megoldásai: találkozás a zöld autókkal...
Címlap / Kütyü és tudomány / A jövő autói, a jelen megoldásai: találkozás a zöld autókkal

A jövő autói, a jelen megoldásai: találkozás a zöld autókkal

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-22

Nem jelent túl sok munkát és komolyabb autógyártási ismereteket sem igényel egy hagyományos jármű robbanómotorjának villanymotorral történő helyettesítése. Ennek köszönhető, hogy hazánkban is egyre több olyan elektromos autóval találkozni, amelyek szériaautóból lettek átalakítva. 

„Jövő héten újabb üzemanyagár emelés várható...”
„A szállópor koncentráció ismét túllépte az egészségügyi határértéket...”
„A bevezető utakon nagy a zsúfoltság, megnövekedett menetidőre számítsanak az autósok...”

Ilyen és ehhez hasonló hírekkel ma már nap mint nap találkozunk. Azontúl, hogy e mondatok nem tartoznak a jó hírek közé, nagyon fontos üzenetet is hordoznak: a ma használt fosszilis üzemanyaggal hajtott, hagyományos autók kora lejárt. Nem használhatók tovább anélkül, hogy ne kényszerülnénk komoly kompromisszumra a környezettel, egészségünkkel, vagy a pénztárcánkkal.


Ez pedig csak egyet jelenthet: új alternatíva után kell nézni. Szerencsére nem kell messzire mennünk sem időben, sem térben, ahhoz, hogy személyesen találkozzunk a legújabb fejlesztésekkel, találmányokkal, melyekkel akár már holnap leválthatnák a hagyományos autókat az utakon.

A Zöldautó.info internetes hírportál több mint egy éve dolgozik azon, hogy felkutassa az ígéretes – elsősorban magyar fejlesztésű – zöld autókat és hírt adjon róluk. 2011 júniusában végre elhozza a nagyközönség számára is a legígéretesebb magyar fejlesztéseket, melyeket akár ki is lehet próbálni a IV. Országos Öko Expo és Bio Fesztiválon.


Nem jelent túl sok munkát és komolyabb autógyártási ismereteket sem igényel egy hagyományos jármű robbanómotorjának villanymotorral történő helyettesítése. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy hazánkban is egyre több olyan elektromos autóval találkozni, amelyek szériaautóból lettek átalakítva. Ráadásul ezek nem csupán kiállítási darabok, hanem a tulajdonosok a mindennapi közlekedésben használják. Ilyen módon átalakított elektromos Suzukival találkozhatnak a látogatók a rendezvényen is.

Ahogy a benzin kifogy a tankból, az akkumulátorokban tárolt elektromos áram is elfogy előbb-utóbb, amire az elektromos töltőoszlopok nyújtanak megoldást, vagyis nyújtanának, ha az infrastruktúra megfelelően ki lenne alakítva, de ez még várat magára. A technológia mindenesetre gyártásra készen áll és a rendezvényen lehetőség is lesz a töltőoszlop kipróbálására. Az elektromos töltőállomások elterjedéséig a villanyautók használóinak be kell érniük az otthoni konnektorral, amely szintén alkalmas a járművek feltöltésére.


Alternatív meghajtás esetén legtöbbször a személyautók jutnak rögtön eszünkbe, pedig számos olyan felhasználási terület van, ahol nem csak azért lehet jó egy elektromos autó, mert környezetbarát, hanem mert praktikus is: csendes, olcsó a fenntartása, csak kis távolságokra van szükség a járműre… Parkokban, golfpályákon, repülőtereken, állat- és növénykertekben, gyárterületeken például indokolt lehet egy a hagyományos személyautóktól eltérő kasznijú elektromos jármű. A rendezvényen bemutatkozik az elektromos kisteherautó, és a kifejezetten nemzeti parkok részére tervezett egyedi megjelenésű terepjáró is.

Alternatív járműnek számít az a különleges 3 kerekű kerékpár is, amelynél a pedálokat csak rásegítésként kell használni, mivel a kerekeket villanymotor hajtja, mely a nap energiáját használja fel a karosszéria tetején és hátulján elhelyezett napelemek segítségével. Megjelenésében nagyon egyedi és újszerű ez a városi közlekedésre tervezett jármű, amit szintén kipróbálhatnak a rendezvény látogatói.

Annak, aki túl távolinak érzi még a zöld autók korát és már holnaptól csökkentené az üzemanyag-fogyasztását és az autóhasználattal járó levegőszennyezését, hasznos információkat kínál az elismert vezetéstechnikai instruktor által tartott előadás, mely az egyszerűen, segédeszközök nélkül megvalósítható fogyasztáscsökkentési megoldásokról fog szólni.

A Zöldautó.info standja a jövő járműveivel és a jelen takarékos megoldásaival vár mindenkit a IV. Országos Öko Expo és Bio Fesztiválon, aki szeretné környezetét hosszú távon megőrizni, úgy hogy nem mond le az utazás kényelméről.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3866 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x