Végéhez közeledik a 30 éves PC korszaka?
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Végéhez közeledik a 30 éves PC korszaka?

Végéhez közeledik a 30 éves PC korszaka?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-29

Az írógépek és a bakelitlemezek sorsára juthat egyik tervezője szerint a személyi számítógép, amely épp 30 évvel ezelőtt, 1981. augusztus 12-én került piacra az IBM fejlesztésében. 


Rendezvénynaptár
Mark Dean szerint a PC-k többé már nincsenek a számítástechnika csúcsán. A személyi számítógépek helyére ugyanakkor nem egy másik eszköz, hanem annak a közösségi hálónak a világa lépett, amely épp a PC-nek köszönhette születését - idézte a mérnököt a BBC brit közszolgálati adó honlapja.

Noha annak idején nem az IBM volt az első, amely személyi számítógépet épített, az 1981. augusztus 12-én megjelent 5150-es típus meghatározta a fejlesztés standardjait és dizájnját, mind a mai napig sok modern készülék épül eköré.


"Amikor részt vettem a tervezésben, nem gondoltam, hogy megérem a PC hanyatlását" - fogalmazott Dean, az IBM szakembere, aki a fejlesztés kilenc szabadalmából háromnak birtokosa. Ő már átlépett a "poszt-PC korába", az eszköz, amelyet a leggyakrabban használ, egy táblagép. Úgy véli, a személyi számítógép a jövőben is használatos lesz, de már nem jelenti az innováció motorját, mint annak idején.

A gépek által lehetővé vált interakció az, ami változásokhoz vezet, "egyre világosabb, hogy az újítás nem a gépekben, hanem a köztük lévő közösségi térben virágzik, ahol az emberek és ötletek találkoznak és kicserélődnek" - mondta. Ez az a tér, ahol a számítástechnika a legnagyobb hatással lehet a gazdaságra, társadalomra és az emberek életére" - fűzte hozzá.

Eltérő véleményt fogalmazott meg az 5150-es évfordulója kapcsán a rivális Microsoft, amely szerint "poszt-PC éra" helyett "PC-plusz korszakról" kell beszélni, tekintve hogy 2011-ben várhatóan 400 millió személyi számítógépet adnak el. A komputerek személyi használatának gyakorlata az asztali gépeken túl manapság kiterjed a játékkonzolokra, a mobilokra és más eszközökre. A jövőben több milliárdnyian kapcsolódnak majd az internetre, megtapasztalva a gépekkel való szorosabb kapcsolatot. A PC indította változások még csak most kezdődnek - fogalmazott Frank Shaw, a cég képviselője.


 
 
[ 1465 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x