Önmagától visszahúzódó injekciós tűt fejlesztettek ki...
Címlap / Kütyü és tudomány / Önmagától visszahúzódó injekciós tűt fejlesztettek ki

Önmagától visszahúzódó injekciós tűt fejlesztettek ki

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-10-03

Önmagától visszahúzódik az új orvosi fecskendő, amikor érzékeli, hogy elérte a vénát, így csökkenhet a félresikerült intravénás injekciózások száma - számolt be a nottinghami Trent Egyetem kutatóinak innovációjáról a The Daily Telegraph című brit napilap. 

Amin Al-Habaibeh kutatásvezető elmondta, hogy amikor a tű eléri a vénát, a megváltozott nyomás elmozdít egy membránt, amely azután egy aprócska rugó segítségével aktiválja a tű visszahúzását.

"Az új tűt éppen úgy lehet használni, mint a meglévő termékeket, ám automatikusan működik. Ez azt jelenti, hogy nem szükséges többé kizárólag a kezelőre támaszkodnunk, illetve arra, hogy miként ítéli úgy, hogy elérte a vénát" - magyarázta a kutató.

Brit szakemberek becslése szerint a beadott intravénás injekciók harmadát nem sikerül elsőre megfelelően beadni, amelynek gyakori oka, hogy az orvos vagy a nővér átszúrja a vénát anélkül, hogy észrevenné. Az új tű ezt küszöbölheti ki azáltal, hogy érzékelőjével észleli, amikor belép a vénába, és megakadályozza a tű továbbhaladását.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2249 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x