Nincs változás a változókorban a szívben
Címlap / Kütyü és tudomány / Nincs változás a változókorban a szívben

Nincs változás a változókorban a szívben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Hamisnak bizonyult a régi feltételezés, hogy a fiatalabb nőket a hormonok megvédik a szívbetegségektől, míg a változás kora után a szívroham esélye megnő. 

Amerikai kutatók vizsgálata arra utal, hogy ennek valószínűleg a fordítottja igaz: a férfiaknál valamilyen tényező fiatal korban felgyorsíthatja a koszorúér-betegséget, de egyébként férfiak és nők a kor előrehaladásával egyformán lesznek szívbetegek.

Számos közvéleménykutatás bizonyította, ha az embereket megkérdezik, miben halnak meg leggyakrabban a férfiak, azonnal rávágják a helyes választ: szívrohamban. A nők vezető halálokában azonban nem ilyen határozottak. Holott a statisztikák azt bizonyítják, hogy mind a férfiak, mind a nők halálát legtöbbször valamilyen szív- és érrendszeri betegség okozza, sőt a legújabb európai adatok szerint több nő veszti el életét szívbetegség következtében, mint férfi.

Dhanajay Vaidya és munkatársai az 1916 és 1945 között Anglia, Wales és az Egyesült Államok területén született emberek adatait hasonlították össze matematikai módszerrel a British Medical Journalban megjelent tanulmányukban. Az egyes korcsoportokról készítettek statisztikai "pillanatfelvételeket".

Ha az életkort folyamatként tanulmányoznák, akkor más lenne az eredmény. "Való igaz, hogy a változás kora a nők esetében nagy biológiai esemény, de a szív- és érbetegségek szempontjából semmi különös nem történik" - írják a kutatók.

"A szív és az erek sejtjei ugyanúgy öregszenek, mint a test többi sejtjei, ezért a kor előrehaladtával mind több nőt ér infarktus vagy szélütés".

Ez nem minden betegségre igaz. A munkacsoport azt igazolta, hogy az emlőrák-halálozás a változás kora után lassul, valószínűleg azért, mert a hormonális helyzet változik. A nők szív- és érbetegség okozta halálozása viszont a korosodással évente átlag nyolc százalékkal növekszik, majd állandósul.

Úgy tűnik, hogy a fiatal férfikorban van valami tényező, amely őket érzékenyebbé teszi a szívhalálra, tehát a nők védettsége fiatal korban csak látszólagos.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1470 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x