Eredeti Leonardo egyetlen megmaradt aláírása
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Eredeti Leonardo egyetlen megmaradt aláírása

Eredeti Leonardo egyetlen megmaradt aláírása

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-26

Olasz grafológiai kutatások megerősítették Leonardo Da Vinci egyetlen fennmaradt aláírásának eredetiségét. A balkezes művész kézjegyét egy szerződés őrizte meg. 


Rendezvénynaptár
Leonardo Da Vinci aláírásából egyetlenegy maradt meg - jelentette be kutatásainak eredményeit Luciano Sassi, a milánói állami levéltár grafológusa. A kutató megerősítette, hogy a milánói levéltárban őrzött, a világon egyedüli Leonardo-aláírás eredeti.

A hírt közlő olasz sajtó arra emlékeztetett, hogy az 1452-1519 között élt művész balkezes volt és nem szívesen használta aláírását, műveit sem gyakran jegyezte az alkotó nevével. Leonardo aláírása egy munkaszerződésen szerepel: 1483. április 25-én, a milánói közjegyző, Antonio de Capitano előtt a város egyik temploma, a San Francesco Grande apátja festményt rendelt Leonardótól és a Milánót uraló Sforzák udvari művészeiként dolgozó De Predis fivérpárostól.


A felek aláírásával jegyzett szerződés Szűz Máriát ábrázoló festménysorozatról szól a templom Szeplőtelen Fogantatás kápolnájának szárnyas oltárára. A Sziklás Madonnaként ismert festmény ma a párizsi Louvre múzeumában látható, második verziója pedig a londoni National Gallery képtárában.

Leonardo aláírását 1910-ben fedezték fel a milánói levéltárban és 1939-ben be is mutatták. A 2005-2006-ban Firenzében rendezett Leonardo-kiállításon is látható volt, de ekkor még a művész feltételezett aláírásaként szerepelt. A mostani grafológiai kutatások megerősítették az eredetiségét.


 
 
[ 2335 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x