Magyar informatikus sikere a szakmák világbajnokságán
Címlap / Kütyü és tudomány / Magyar informatikus sikere a szakmák világbajnokságán

Magyar informatikus sikere a szakmák világbajnokságán

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Kiemelkedő magyar sikerekkel zárult a Londonban lezajlott, a "szakmák világbajnokságának" tekinthető WorldSkills 2011 nemzetközi szakmai verseny, amelyen a debreceni Szabó Gábor az előkelő 7. helyezést érte el az IT Network Systems Administrator, azaz az informatikai hálózatüzemeltető szakemberek versenyében. 

A Profession.hu, a Cisco Magyarország, a Microsoft Magyarország Kft. és az IT Services Hungary Kft. MTI-hez elküldött közös sajtóközleményében ismerteti: a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben a versenyzőknek kis- és közepes hálózatok telepítéséből, internetes szolgáltatások beállításából, valamint biztonsági funkciók megvalósításából álló feladatokat kellett megoldaniuk. Szabó Gábor mind a négy napon nyugodtan és kiegyensúlyozottan versenyzett, ami végül a kiváló összesített eredményhez vezetett.

A közlemény szerint az 500 pont feletti teljesítményt elérőket a szervezők a Medalion of Excellence éremmel is jutalmazzák - a magyar versenyző a 524 pontos eredményével magasan ezen szint felett végzett. Szabó Gábor mindemellett a legeredményesebb magyar versenyzőként az O2 rendezvényközpont nagyszínpadán sok ezer néző előtt vehette át a Best of Nation kitüntetést is.

Szabó Gábor jelenleg a Debreceni Egyetem végzős mérnök informatikus szakos hallgatója. Szakmai ismereteit a debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola tanulójaként alapozta meg.

A nemzetközi versenyre való kijutás joga a Profession.hu, a Cisco Magyarország, a Microsoft Magyarország Kft. és az IT Services Hungary Kft. által támogatott nemzeti döntő nyertesét illette meg, a hazai versenyt a 2011 áprilisában rendezték meg. A magyarországi  versenyen elért első helyezését követően Szabó Gábor szakmai tréningjét a WorldSkills nemzetközi döntőjén szakértőként és zsűritagként is közreműködő Sisák Zoltán irányította.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2130 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x