Tetoválásról, piercingről, körülmetéléséről tanúskodnak...
Címlap / Kütyü és tudomány / Tetoválásról, piercingről, körülmetéléséről tanúskodnak őskőkori fallikus ábrázolások

Tetoválásról, piercingről, körülmetéléséről tanúskodnak őskőkori fallikus ábrázolások

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-12

A paleolitikum "fallikus művészetéről" közöl tanulmányt az Amerikai Urológiai Társaság folyóirata, a The Journal of Urology; a cikk spanyol szerzői szerint az őskőkori európai férfiak rituális és társadalmi célból tetoválással, "piercinggel", hegekkel látták el nemi szervüket. 

Spanyol kutatók a madridi Getafei Egyetemi Kórház urológiai osztálya főorvosának, Javier Angulo vezetésével őskőkori ábrázolásokat, valamint kőből faragott falloszokat elemeztek, amelyek a 38-11 ezer évvel ezelőtt időszakban készültek Európában - olvasható a Discovery News (http://news.discovery.com) hírei között.

Mint Javier Angulo rámutat, a paleolitikum művészete igen naturalisztikus, vagyis nagy valószínűséggel a fallikus ábrázolások egy létező gyakorlatot tükrözhettek.


"Napjainkban a tetoválás, a piercing egyfajta önkifejezés, nem volt ez másként a múltban sem, az őskőkor embere a hegeket a bőrére írt történetként fogta fel, amely megtöltötte értelemmel az egyébként ostoba testüket" - magyarázta Javier Angulo.

Hozzátette: Ötzi, a gleccsermúmia, vagy néhány más múmia példája is tanúsítja, hogy a paleolitikumban elterjedt volt a tetoválás.

"A jelenkori primitív törzsek között is elterjedt a testmódosítás gyakorlata, amely a genitáliákat sem kíméli; tetoválásokkal, perforálással és bemetszésekkel igyekeznek átalakítani nemi szerveiket. A párhuzamokból kiindulva nagy a valószínűsége, hogy az őskőkori fallikus ábrázolásokon látható ábrák esetében nem pusztán díszítésről van szó, hanem a valós életben gyakorolt szokásról" - fogalmazott Javier Angulo.

Az esetek többségében mértani alakzatok - háromszögek, körök - láthatók. Némely ábra egybeesik a paleolit barlangrajzokkal, így a spanyol kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a korabeli ember számára fontos jelképekről lehet szó.

"Ami bizonyos, hogy ezek a fallikus díszítések a magdaléni kultúra népénél voltak a legelterjedtebbek 12 ezer éve a mai Spanyolország és Franciaország területén" - hangsúlyozta Javier Angulo.

A paleolit ábrázolások arra is engednek következtetni, hogy a paleolitikumban meghonosodott a körülmetélés szokása, amelyet egyaránt gyakorolthattak betegségmegelőzés céljából, valamint beavatási szertartás keretében.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3497 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x