Adagoljuk figyelmesen a vérhígító és vércukorszint-csökkentő...
Címlap / Kütyü és tudomány / Adagoljuk figyelmesen a vérhígító és vércukorszint-csökkentő szereket!

Adagoljuk figyelmesen a vérhígító és vércukorszint-csökkentő szereket!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-05

Évente mintegy 100 ezer idősebb amerikai kerül kórházba gyógyszerek mellékhatásai miatt, a sürgősségi kezelések többségére a vérhígító és vércukorszintet szabályozó szerek miatt van szükség - állapították meg tanulmányukban az amerikai betegségellenőrzési és -megelőzési központ, a CDC szakemberei. 

 

A CDC kutatói egy országos, reprezentatív adatbázisból dolgoztak, a 2007 és 2009 közötti időszakaszban a 65 évesnél idősebbek körében több mint 5 ezer súlyos esetre bukkantak, amelyek hátterében gyógyszermellékhatás állt.

Sürgősségi kórházi ápolásra az esetek csaknem felében (48 százalék) 80 évesnél idősebbeknél volt szükség, az esetek kétharmadában (66 százalék) véletlen túladagolás történt.

Leggyakrabban a warfarin hatóanyagú vérhígító szer (33 százalék), az inzulin (14 százalék), a Plavix nevű véralvadást csökkentő szer (13 százalék) és a szájon át szedhető vércukorszint-szabályozók (11 százalék) mellékhatásai miatt volt szükség a sürgősségi kórházi kezelésre.

A véralvadást szabályozó szereknél a vérzés volt a leggyakoribb mellékhatás, a diabétesz kezelésére szolgáló szereknél pedig főként tudatvesztés, zavarodottság és roham miatt kerültek kórházba az idős emberek.

Idős korban további kockázatot jelent, hogy a páciensek általában többféle gyógyszert szednek egyidejűleg. A 65 évnél idősebb amerikaiak 40 százaléka öt-kilenc fajtájú szert szed, 18 százalékuk pedig legalább tízfélét - állapították meg a Daniel Budnitz vezetésével készült CDC-tanulmány szerzői.

A tanulmányt a New England Journal of Medicine (NEJM) című amerikai orvosi folyóirat legfrissebb száma ismertette.
 
 
[ 4030 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x