Boszorkánytanyát fedeztek fel Nagy-Britanniában
Címlap / Kütyü és tudomány / Boszorkánytanyát fedeztek fel Nagy-Britanniában

Boszorkánytanyát fedeztek fel Nagy-Britanniában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

"Boszorkánytanyát" fedeztek fel Nagy-Britanniában, Lancashire-grófságban a United Utilities közműszolgáltató cég munkásai. 

A jó állapotban fennmaradt 17. század épületre Pendle-hegy közelében lévő Barley falucskában bukkantak. A ház egyik lepecsételt szobájában egy befalazott macska csontjait fedezték fel, a feltételezések szerint az állatot "építették be", hogy megóvja a ház lakóit a rossz szellemektől - olvasható a BBC News hírei között.

A történészek elképzelhetőnek tartják, hogy a ház esetleg a pendle-i boszorkányok valamelyikéé lehetett. A környéken 1612-ben egy tucat asszonyt fogtak perbe, akiket 10 ember meggyilkolásával vádoltak. Tíz asszonyt 1612. augusztus 20-án akasztottak fel Lancasterben, az egyik vádlott, Elisabeth Sowthern a börtönben hunyt el, Jennet Prestont pedig szülővárosában Yorkban végeztek ki.


Simon Entwistle, a pendle-i boszorkányper szakértője szerint a felfedezés jelentősége Tutanhamon sírkamrájának a megtalálásával vetekszik.

"Mindössze néhány hónap választ el minket a pendle-i boszorkányper 400. évfordulójától és itt egy rendkívül ritka leletre bukkantunk, az egykori boszorkányvilág szívében" - vélekedett Simon Entwistle, aki szerint bárki is ítélte a macskát ily szörnyű sorsra, egyértelműen az ártó szellemek ellen keresett védelmet.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2501 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x