Elektromos jármű-töltés vezeték nélkül?
Címlap / Kütyü és tudomány / Elektromos jármű-töltés vezeték nélkül?

Elektromos jármű-töltés vezeték nélkül?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-02

Sokak fogadni mernek rá, hogy a jövő mobilitása az elektromos járműveké, amelyek máris kiváló eredményeket mutatnak fel a fenntarthatóság és az energiatakarékosság terén. Ebben hisz a Mercedes is, amikor úgy döntött, hogy 2012 márciusától megkezdi a kísérleteket egy olyan új rendszer kialakítására, amely biztosíthatná az elektromos autók vezeték nélküli feltöltésére.  

Minderre egy olyan, magas energiai hatékonyságú házakat és elektromos mobilitást célzó program keretében kerül sor, amelyet maga Angela Merkel német kancellár személyesen is támogat.

Az ötlet lényege, hogy olyan házakat tervezzenek, amelyek képesek a szokásos fogyasztásnál többet termelni. Ezt a többletet – egy futurisztikus wireless technológia segítségével – használnák az elektromos járművek feltöltésére. Az első kísérletek során az indukciós töltő mechanizmust (amelyet már használtak korábban egyes mobiltelefonok akkumulátorainak vagy videókamerák feltöltésére) egy különleges tekercsbe építik bele a Mercedes új modelljébe. A kocsi töltését egy, a padlózatába integrált egyszerű szenzorral kívánják végezni.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1833 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x