Összehajtható baszk elektromos autó
Címlap / Kütyü és tudomány / Összehajtható baszk elektromos autó

Összehajtható baszk elektromos autó

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Hajdanában egy Foxi Maxi-rajzfilmben láthattunk egy olyan autót, amelyet kedvencünk megállás után egyszerűen összehajtogat és zsebre vág. Jól tudjuk, hogy a technika sokszor vett már ötleteket sci-fikből és más fantasztikus művekből (lásd még Verne vagy Arthur C. Clarke), miért éppen a rajzfilm lenne kivétel?  

Brüsszelben mutatta be José Manuel Barroso EU-bizottsági elnöknek legújabb találmányát egy baszk konzorcium, amelyet Hiriko névre kereszteltek. Mint a gyártók képviselője, Gorka Espiau elárulta, a Hiriko hangzása ellenére nem japán, hanem baszk szó, városit jelent.


A kétszemélyes autó volánja csupa elektronika, a Forma 1-es autókéra emlékeztet, motorja a kerekek között van, négykerék-meghajtású, képes 360 fokos rotációra, a bogárszem-formájú utastér pedig összecsukható, amit azt jelenti, hogy parkolásnál legfeljebb másfél méteres területet foglal el, vagyis annyit, mint egy kerékpár.

A nulla kibocsátású elektromos autó, amelynek végsebessége 120 km/óra, 2013-ban kerül forgalomba. Máris nagy iránta az érdeklődés több európai országban, és az Egyesült Arab Emírségekben is. Ára 12.500 euró.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2750 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x