Emberi ürülék hajtja a takarító robotot
Címlap / Kütyü és tudomány / Emberi ürülék hajtja a takarító robotot

Emberi ürülék hajtja a takarító robotot

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-29

Lenyűgöző sebességgel fejlődnek a robotok, és e gépek új nemzedékei képesek a lehető leghatékonyabban reagálni az őket körülvevő környezetre, és képesek belőle kivonni a működésükhöz szükséges energiaforrásokat.  

Ez kulcsfontosságú önállósodásuk szempontjából, felgyorsíthatja a robotok humanizációjáért folyó versenyt, miközben nagy szolgálatot tesznek az embereknek, mivel táplálékuk az, ami számunkra megsemmisítendő végtermék.

Ebben az irányban halad a Bristol Robotics Laboratory kutatása az Ecobot-tervvel, amelynek legújabb szülötte szerves anyagokból, például légytetemekből, bomlás állapotában lévő növényekből, mi több, emberi ürülékből vonja ki az „üzemanyagot”.


Az Ecobot-programnak ez már a harmadik változata: az elsőt, amely 2003-ban készült el, finomított cukorral etetett coli baktériumok működtették, a 2005-ös másodikat döglött legyekkel, rákpáncélokkal, és rohadt almákkal. Az Ecobot-III minőségi ugrás, mivel mindent felfal, ami az útjába kerül, sőt, arra is képes, hogy kiürítse azokat az anyagokat, amelyek károsíthatják a működését. A titka egy olyan vasgyomor, amelyben mikrobikus tüzelőanyag-sejtek vannak. Ezekben olyan mikroorganizmusok élnek, amelyek képesek villamos energiát termelni a szerves hulladék „megemésztésével”. Az ürítéshez külön tartály áll a rendelkezésére.

John Greenman, a BRL tudósainak egyike szerint az Ecobot-III nagy előnye, hogy gyakorlatilag bárhol talál magának bio-üzemanyagot.

A bristoli laboratórium eredményei felkeltették a Bill & Melinda Gates alapítvány érdeklődését is, mivel ők jelenleg olyan kutatásokat finanszíroznak, amelyek rádió és más eszközök számára villamos energiát termelnek mikrobikus fűtősejtekből. Érdeklődik a NASA is, mert ezt a robotot tudnák az űrutazásokon hasznosítani, üzemanyagnak pedig ott az űrhajósok amúgy is gondot okozó ürüléke.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1963 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x