Kétezer éves gyilkosságot tártak fel Nagy-Britanniában
Címlap / Kütyü és tudomány / Kétezer éves gyilkosságot tártak fel Nagy-Britanniában

Kétezer éves gyilkosságot tártak fel Nagy-Britanniában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-10-01

Egy csaknem kétezer éves gyilkosságot fedeztek fel brit orvosok, akik CT-vizsgálatnak vetették alá egy vaskori férfi koponyáját. 

A worsley-i emberként ismertté vált férfi mumifikálódott koponyáját 1958-ban fedezték fel Salford közelében a tőzegmocsárban, földi maradványait azóta a Manchesteri Múzeumban őrizték. A férfit 20-30 éves korában, Kr.u. 100 táján érte a halál, amikor Britannia jelentős részét meghódították a rómaiak.

A koponyát és a nyak csonkját a manchesteri gyermekkórházban vetették alá komputeres tomográfiának és a CT feltárta, mily rettenetes halállal halt a férfi: először leütötték, majd fojtogatták, végül lefejezték.


"Rendkívül erőszakos halállal halt" - hangsúlyozta Bryan Sitch,a  Manchesteri Múzeum régészeti gyűjteményének kurátora, aki szerint rituális gyilkosságról lehetett szó.

A worsley-i ember halála ugyanis emlékeztet egy másik vaskori férfi végzetével. A lindow-i ember szintén a tőzegmocsárban végezte, földi maradványait 1984-ben tárták fel Cheshire-grófságban. A vizsgálatok szerint 150 korábban élt, mint a worsley-i férfi, de szintén megfojtották, majd átvágták a torkát.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 954 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x