Óriásmedúzát sikerült lefilmezni
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Óriásmedúzát sikerült lefilmezni

Óriásmedúzát sikerült lefilmezni

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-26

Óriásmedúzát filmetek le az Atlanti-óceánban, Nagy-Britannia közelében. 


Rendezvénynaptár
A fajt ugyan már a hatvanas években felfedezték, megfigyelései azonban ritkaságszámba mennek.

Néhány hete egy távirányítású víz alatti jármű kamerája előtt furcsa alak úszott el 1500 méter mélységben. Miután az amerikai illetőségű Oceaneering cég videója felkerült az internetre, elkezdődtek a találgatások arról, mi is szerepel rajta.


Egyes megfigyelők halászhálónak vélték, talán mert a felszínén hálószerű mintázat látszik. Mások úgy gondolták, hogy egy bálna méhlepénye inkább. Természetesen akadt olyan is, aki földön kívüli lényre tippelt. De hogyan jutna le 1500 méter mélységbe egy halászháló vagy egy bálna méhlepénye?

Időközben megszületett a szakszerű válasz. A biológusok egybehangzóan állítják, hogy medúzáról van szó, mégpedig pontosabban a Deepstaria enigmatica nevű fajról - írja a Der Spiegel című német lap internetes kiadása. 

A rácsszerű rajzolatot már az állat felfedezői is leírták, és azok az emésztőrendszer részét képezik. Ezen kívül az ivarszervek is jól kivehetőek a videón. A medúza furcsa mozgása, bukdácsolása a víz alatti járműnek köszönhető, amely a környező vízben erős örvényeket hoz létre.

A faj első példányait a kutatók az Atlanti-óceán déli részén fedezték fel. A mostani videofelvétel azonban állítólag Nagy-Britannia közelében készült.  
 
[ 1829 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x