A mogorva emberek az agresszív kutyafajtákat kedvelik inkább...
Címlap / Kütyü és tudomány / A mogorva emberek az agresszív kutyafajtákat kedvelik inkább

A mogorva emberek az agresszív kutyafajtákat kedvelik inkább

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-26

Ki-ki a saját személyiségéhez választ kutyát maga mellé, a barátságtalan emberek szívesebben tartanak agresszív kutyáfajtákat. 

A Leicesteri Egyetem pszichológusai a kutatásba bevont emberekkel részletes kérdőívet és személyiségtesztet töltöttek ki. Az eredmények azt mutatták, hogy a fiatalabb emberek és a kevésbé barátságosak szívesebben választottak agresszívabbnak tartott kutyafajtákat, például boxert vagy bull terriert - számolt be a vizsgálatról a HealthDay című amerikai ismeretterjesztő portál.

Hogy mennyire számít "barátságosnak" valaki, azt azzal mérték, hogy mennyire törődött mások jóllétével, illetve mennyire volt gyanakvó vagy versengő. Érdekes módon az agresszív kutyákat inkább kedvelő emberek nagyobb eséllyel bizonyultak egyúttal tudatosnak is, valamint alaposak és megbízhatóak voltak tetteik megtervezésében.

Vincent Egan kutatásvezető szerint ugyanakkor semmiféle kapcsolatot nem találtak az agresszívabb kutyafajták preferálása és a kötelességmulasztásra hajló személyiség között, ahogyan a magamutogató, hivalkodó viselkedéssel sem lehetett összefüggésbe hozni a vadabb kutyafajták tartását.

A tanulmány az Anthrozoos című szakfolyóirat júniusi számában jelenik meg teljes terjedelmében.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2622 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x