Szuper-gőzmozdony biomasszával
Címlap / Kütyü és tudomány / Szuper-gőzmozdony biomasszával

Szuper-gőzmozdony biomasszával

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Amerikai kutatók kísérleteznek egy nagy sebességű gőzmozdony létrehozásával, amelyet szilárd bio-tüzelőanyag táplál. 

A Coalition for Sustainable Rail (CSR) tudományos programon együtt dolgozik a minnesotai egyetem, a Sustainable Rail International (SRI9 az amerikai Környezetvédelmi Intézet és a Natural Resources Research Institute (NRRI).

A kutatók célja kimutatni, hogy a szilárd bio-tüzelőanyagok és a gőzmotorok modern technológiája életképes és remélik, hogy világrekordot is dönthetnek az ilyen típusú lokomotív számára a 130 km/h sebesség elérésével.


Hasonlóan ahhoz, ahogy a mérnökök modernizálták az ősrégi szélmalmokat, amikor kitalálták a szélerőműveket, az SRI egy 1937-es lokomotívot varázsol át a világ első olyan gőzmozdonyává, amely bio-tüzelőanyaggal működik. Az NRRI gyártja hozzá cellulózból a biokarbont, amelyet az alacsony kén - és a nulla széndioxid kibocsátás jellemez. Ehhez jönnek még a hatékonyság emelését célzó módosítások, és az aeronautika modern anyagainak felhasználása. Miután elkészül, mondják a kutatók, a lokomotív nem nagyon fog hasonlítani a régi gőzmozdonyra, mivel egy társuló elem fogja fel a gőzt, hogy kinyerje belőle a hőt és villamos energiává változtassa.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2091 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x