A pokoli félelem visszatart a bűnözéstől és növeli a GDP-t...
Címlap / Kütyü és tudomány / A pokoli félelem visszatart a bűnözéstől és növeli a GDP-t

A pokoli félelem visszatart a bűnözéstől és növeli a GDP-t

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-17

A félelem a pokolra jutástól jobban visszatart a bűnözéstől, mint a mennybeli remény - állítják egy amerikai tanulmány szerzői széles körű nemzetközi vizsgálódás alapján. 

Az Oregon Egyetem kutatói 69 ország 26 évnyi bűnözési és vallási adatait elemezték 143 ezer emberre kiterjedőn. Amikor csupán azt nézték, hogy a vallásosság erősségének van-e bűnmegelőző hatása, nem igazán találtak statisztikai kapcsolatot, ám amikor finomítottak szempontjukon, nevezetesen, hogy a pokoli félelem, vagy a mennybe jutás reménye befolyásolja-e a bűnözést, összefüggés mutatkozott. Azokban az országok, amelyekben a vallás büntetéshangsúlyú és örök kárhozattal fenyeget, ritkább a bűnözés, míg azokban, amelyekben jutalmazó centrikus, azaz a mennyei, paradicsomi öröklétre helyezi a hangsúlyt, gyakoribb a bűn.

"A természetfeletti büntetéstől való félelem alacsonyabb bűnözési rátát sejtet" - idézte Azim Shariff pszichológust, a tanulmány egyik szerzőjét a The Daily Telegraph című brit lap hozzátéve, hogy egy tavalyi tanulmány készítői hasonló következtetésekre jutottak érettségi előtt álló diákok körében. Azok a tanulók, akik inkább hittek egy megbocsátó, semmint egy büntető Istenben, hajlamosabbak voltak csalni.

Az amerikai Harvard Egyetem kutatói 2003-ban a gazdaság és a vallás kapcsolatát vizsgálták, és úgy találták, hogy a pokolban erősebben hívő fejlett országok hazai összterméke magasabb.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1806 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x