Környezetbarát 220 emeletes felhőkarcoló 90 nap alatt
Címlap / Kütyü és tudomány / Környezetbarát 220 emeletes felhőkarcoló 90 nap alatt

Környezetbarát 220 emeletes felhőkarcoló 90 nap alatt

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-28

A kínaiak szeretik a "nagy ugrásokat". Most arra törekszenek, hogy övék legyen a világ legmagasabb épületének rekordja. 


Rendezvénynaptár
E cél érdekében alig 90 nap alatt fel akarnak építeni egy, a jelenlegi csúcstartónál, a dubai Burj Kalifánál (828 méter), 10 méterrel magasabb felhőkarcolót, de ellentétben az emirátus építményével, amely 5 évig készült, ezt 90 nap alatt tervezik felhúzni, ráadásul úgy, hogy az megfeleljen a legmodernebb környezetvédelmi előírásoknak.

A terv, amelynek helyszíne a Hunan tartománybeli Csangsa város, a Broad Sustainable Building (BSB) cég vezetőinek agyában született meg. A BSB számára nem új egy ilyen kihívás, mivel 2011 decemberében már megépítettek két hét alatt egy 30 emeletes szállodát. A „trükk” lényege, hogy az épület struktúráját, belső építészetét 93 százalékban előre gyártott elemekből készítik, ezáltal leegyszerűsödik és felgyorsul az építkezési folyamat.

A 628 millió dolláros költségvetéssel készülő szuperépítmény, amelyet még a pekingi kormánynak is jóvá kell hagynia, egyúttal a fenntarthatóság jelképe is lenne, mivel tökéletes szigeteléseivel, külső burkolatával csökkenti az energiafogyasztást, és villamos energia-szükségleteit tiszta forrásokból meríti. A BSB építési módszere egyúttal csökkenti a káros kibocsátásokat is.

Akadnak persze jócskán kétkedők a terv kivitelezhetőségével kapcsolatban, például a Shanghai Tower építői, a Gensler tervezői, akik szerint nehezen hihető, hogy egy ilyen rövid idő alatt fel lehessen építeni egy 800 méternél is magasabb épületet.

A választ az idő adja meg: ha minden rendben megy, a munkálatokat 2012 novemberében kezdik el és 2013 januárjára kell befejezni.
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1764 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x