Egy nap alatt kész a ház a háromdimenziós printerrel
Címlap / Kütyü és tudomány / Egy nap alatt kész a ház a háromdimenziós printerrel

Egy nap alatt kész a ház a háromdimenziós printerrel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

"Háromdimenziós óriásprinterrel" segítene a harmadik világ lakásproblémáin Behrokh Khoshnevis, a Dél-Kalifornia Egyetem mérnökprofesszora: az általa bemutatott modell 20 óra alatt képes felhúzni egy komplett házat. 

A hatalmas, magánál az épületnél is magasabb "printer" sajátos technológiai-öntési módszerrel betonból húzná fel rétegenként a számítógépen megtervezett házat, közben a víz- és villanyvezetékeket is beépítené a falakba, csupán az ajtókat és ablakokat kellene utólag behelyezni - olvasható a Yahoo.com hírportálon megjelent cikkben.


Az eljárás rendkívül költséghatékony, gyors és a robottechnológiának köszönhetően a falak festését és a csempézést is meg lehet oldani vele.

A professzor beszámolója szerint egész lakótömbök is építhetők 3D-s printerrel, ami nem azt jelenti, hogy a lakásoknak egyformának kellene lenniük, hiszen - mint hangsúlyozta - csupán a számítógépes terven kell változtatni az egyéni jelleg megteremtéséhez.


A mérnök úgy véli, hogy a módszer katasztrófa sújtotta területeken a gyors újjáépítéshez, a harmadik világ nyomornegyedeinek felszámolásához vagy akár a Holdon és a Marson létrehozandó kolóniák előzetes, ember jelenlétét nem kívánó felállításához is igénybe vehető.


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2167 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x