Kincset ástak ki az olasz régészek Kurdisztánban
Címlap / Kütyü és tudomány / Kincset ástak ki az olasz régészek Kurdisztánban

Kincset ástak ki az olasz régészek Kurdisztánban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

Kincset érő felfedezésnek nevezte az olasz sajtó azt az olasz régészeti ásatást, amely eddig ismeretlen ókori helyszíneket tárt fel a Kurdisztán iraki területén. 

Az udinei egyetem régészeti expedíciója 239 helyen hozott felszínre leleteket. Többek között egy temetőt és öt vízvezetéket ástak ki. A leletek az ősi Mezopotámia területén kerültek elő, a Kr. e. 1. évezredben itt uralkodó asszír birodalom emlékei.        
 
“Minden várakozásunkat felülmúlta az eddig talált gazdag leletanyag” - mondta az olasz újságoknak Daniele Morandi Bonacossi, az ásatások igazgatója. 
 

Ninive fala
 
A Ninive földje elnevezésű ásatás júliusban kezdodött az iraki Kurdisztánban zajló olasz régészeti projekt első lépcsőjeként. Az egyetem tíz évre kapott ásatási engedélyt a bagdadi kormánytól és az autonóm kurd tartománytól. Az olaszok Irak északi részén az ősi Ninive (Moszul) és Dohuk közötti 2900 négyzetkilométeres térséget tárják fel. 
 
Morandi Boncassi elmondta, az ásatások célja az, hogy a területet az UNESCO által védett régészeti-környezetvédelmi parkká alakítsák át.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2277 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x