A dolgozók több mint fele használja munkahelyéről a közösségi...
Címlap / Kütyü és tudomány / A dolgozók több mint fele használja munkahelyéről a közösségi oldalakat

A dolgozók több mint fele használja munkahelyéről a közösségi oldalakat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

Pont a legjobban fizetett réteg tölti munkaidejének egy részét a közösségi oldalakon. 

A munkahelyi interneteléréssel rendelkező magyar munkavállalók 55 százaléka, több mint 800 ezer dolgozó használja munkahelyéről a közösségi oldalakat az informatikai biztonsággal foglalkozó Gateprotect tűzfalgyártó reprezentatív felmérése szerint.
 
A társaság szerint a munkahelyi internet-hozzáféréssel rendelkező, körülbelül 1,5 millió magyar munkavállaló 26 százaléka legalább naponta egyszer vagy akár többször, 29 százaléka pedig alkalmanként megnézi valamelyik közösségi oldalt.
 
A kutatásból kiderült, hogy főként a felsőfokú végzettséggel rendelkezők facebookoznak a munkahelyükön. Munkakörük miatt közülük férnek hozzá többen az internethez, viszont ez felveti azt a problémát, hogy pont a legjobban fizetett réteg tölti munkaidejének egy részét a közösségi oldalakon - idézi a közlemény Petrányi-Széll Andrást, a Gateprotect magyar kommunikációs vezetőjét.
 
Azoknak a munkavállalóknak, akik mindennap többször is felkeresik valamelyik közösségi oldalt, 63 százaléka férfi, 54 százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkezik, 57 százaléka 30 év alatti és 51 százaléka budapesti. 
 
A Gateprotect magyar kommunikációs vezetője szerint miközben a munkavállalók elvárják, hogy munkahelyük szolgáltatásként biztosítsa a közösségi oldalakhoz való hozzáférést, a munkaadók még nem tanulták meg jól kezelni a problémát, és túlságosan szemérmesek korlátozásokat bevezetni. A felmérésben a munkahelyi interneteléréssel rendelkező magyar munkavállalók mindössze 19 százaléka nyilatkozott úgy, hogy azért nem látogatja munkaidejében a közösségi oldalakat, mert munkahelye már korlátozta a hozzáférést ezekhez. 
 
Az 1000 fős kutatás adatfelvételét és az elemzést a Gateprotect megbízásából az NRC piackutató végezte el. 
 
A hamburgi központtal rendelkező Gateprotect AG a világ egyik vezető IT biztonsági gyártója.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1830 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x