Az emberek egy része feleslegesen használ dezodort
Címlap / Kütyü és tudomány / Az emberek egy része feleslegesen használ dezodort

Az emberek egy része feleslegesen használ dezodort

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

A britek két százaléka rendelkezik azzal a génvariánssal, amelynek köszönhetően nincs testszaga, háromnegyedük mégis használ dezodort - állapították meg egy tanulmányban. 

A Journal of Investigative Dermatology című folyóiratban megjelent elemzés szerint egymillióra tehető azoknak a száma a szigetországban, akik feleslegesen védekeznek a testszag ellen. "Meggyőződésünk, hogy ezek az emberek egyszerűen csak követik a bevett szociokulturális normákat, függetlenül attól, hogy szükségük van-e rá vagy sem" - húzta alá Ian Day, a Bristoli Egyetem professzora, a tanulmány vezető szerzője. 
 
A szóban forgó, ABCC11 jelzésű génvariánssal rendelkezőknek nincs hónaljszaguk. A brit kutatók rájöttek arra is, hogy fülzsír állagából következtetni lehet a génvariáns meglétére: azoknál ugyanis, akiknek a szervezetében megtalálható az ABCC11, a fülzsír száraz.
 
A nagy-britanniai tapasztalatokról eltérően a világ más részeiben a génvariánst birtokló emberek zöme tudatában van annak, hogy nincs testszaga, következésképpen nem is használ ellene semmit, jelentős összegeket megtakarítva. Különösen igaz ez Északkelet-Ázsiára, ahol a lakosság többsége rendelkezik ABCC11-el. 
 
A The Daily Telegraph című lap közlése szerint a dezodoripar bevétele 2011-ben 604 millió fontra - hozzávetőleg 211 milliárd forintra - rúgott Nagy-Britanniában.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2087 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x