Nyári egyetem a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán
Címlap / Kütyü és tudomány / Nyári egyetem a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán

Nyári egyetem a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Immár negyedik alkalommal rendezi meg Nyári Egyetemét a Tan Kapuja Buddhista Főiskola, amelynek keretében július 21. és augusztus 20. között több magas rangú buddhista mester is érkezik az intézménybe előadásokat és elvonulásokat tartani. 

Itt lesz többek között Dr. Jinwol Lee, dél-koreai zen mester és buddhista szerzetes és Geshe Ngawang Samten, a Central University of Tibetan Studies rektora.

A Nyári Egyetemek szervezése során a főiskola mindig szem előtt tartja, hogy minden évben olyan kiváló előadókat, tanárokat hívjon meg, akik különböző tanítási hagyományokat képviselnek és magas színvonalon, ugyanakkor színes és élvezhető formában közvetítika tradíciójukban rejlő több évezredes tudást és bölcsességet.Az előadásokra és elvonulásokra bárki jelentkezhet, akit érdekel a tudat képzésének elmélete és gyakorlata.

Az első előadó a Nyári Egyetemen BhanteKovida. Az Indiában tanult mester július 21-től 27-ig vipasszaná meditációs kurzust és csikung gyakorlatot tart.

A vipasszaná meditációs kurzus során a résztvevők ülő-, sétáló-, és metta (szeretet) meditációt fognak végezni. A vipasszaná szó jelentése: keresztülnézni, áthatolni a különböző tudati és fizikai változásokon, így a tudat egy meghatározott tárgyra irányul és a csapongó gondolatokat nem engedi felbukkanni. A meditáció révén az intellektuális képességek kitágulnak és a tudás ereje oly módon növekszik, hogy megjelenik a dolgok valódi természete. A koncentráció ilyen módon való fejlesztése természetesen a tanulási képességeket is megsokszorozza, és az átélt élmények nagyobb fokú tudatosítása válik lehetővé.

A csikung ősi kínai energia torna és meditáció. Javítja az egészséget, segíti a relaxációt és a stressz elengedését. A nyugalom és az összpontosítás állapotát idézi elő, ami egyben elmélyíti a meditációt is.

Augusztus 4-7-ig Bhikkhu Nandisena vezet vipasszaná meditációs kurzust és tart előadást. BhikkhuNandisena (Angel Oscar Valentinuzzi) egy Argentínában született théraváda buddhista szerzetes. A Dhamma Vihara kolostor (Mexikó) apátja, valamint a spirituális igazgatója a Buddhismo Theravada México A.R-nek. A Taungpulu Kaba Aye kolostorban avatták szerzetessé 1991-ben.

Augusztus 11-én érkezik dr. Jinwol Lee buddhista szerzetes és zen mester, aki korábban a Szöuli Buddhista Doktori Iskola Buddhista Tanulmányok szakának professzora és a Dongguk Egyetem vallási ügyeinek dékánja volt. Jelenleg a Dongguk Egyetem Gyeongju kampuszán a seon (chan/zen) karon buddhista meditációt és kultúrát tanít.

Augusztus 11-től négy napos meditációt tart Geshe Ngawang Samten, a Central University of TibetanStudies rektora. Samten, kinevezése előtt indiai buddhista filozófiát oktatott az egyetemen. A modern nyugati és a tradícionális tibeti oktatási rendszer növendéke. Több nyugati egyetem vendégprofesszora. Jelentős szerepet játszott a buddhizmus elterjedésében Indiában. Erősen támogatja azokat az oktatási rendszereket, melyek az értékek megértésén keresztül a különböző készségek elsajátításával változtatják meg a hallgatót. Nemzetközi egyetemek, akadémiai szervezetek, és az india kormány tanácsadó bizottságának a tagja. 2009-ben India miniszterelnöke a Padma Shri díjjal tüntette ki elismerésül az oktatás terén végzett munkájáért.

A Nyári Egyetemen előad még Endrődy-Nagy Orsolya, dr. Páli Judit, Vékony Délia, Vincenzo Giorgino és elvonulást tart Ácsán Dhammanando.

További információk a Tan Kapuja Buddhista Főiskola honlapján találhatók:

http://www.tkbf.hu/programok/nyari-egyetem/2014






kép forrása

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4298 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x