HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-20
Címlap / Kütyü és tudomány / Paget-kór kezelése

Paget-kór kezelése

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-20

A Paget-kór kezelésére szolgáló készítmény az egyszeri adagolással is hosszú ideig ható terápia a betegségre, amelyet 15 perces intravénás infúzió formájában adnak a betegeknek 

 

Rendezvénynaptár
A Novartis Pharma AG bejelentette, hogy új gyógyszere a Paget-kór kezelésére 2005 áprilisában forgalomba hozatali engedélyt kapott az EMA-tól (European Medicines Agency, Európai Gyógyszerértékelési Ügynökség) mind a 25 európai tagállamban, emellett Norvégiában és Izlandon is. A Paget-kór kezelésének jelenleg általánosan használt módja a biszfoszfonátok alkalmazása. Az új gyógyszer egyszeri, 15 perces infúziós kiszerelésben kerül forgalomba az Európai Unióban.

A Paget-kór az oszteoporózis utáni második leggyakoribb metabolikus csontbetegség, amely megfelelő kezelés hiányában súlyos következményekhez vezethet. A Paget-kórt először Sir James Paget brit orvos írta le 1876-ban. Ez egy krónikus csontvázrendszeri rendellenesség, amely sok betegnél fájdalmat, töréseket és torzulást okoz, ami a betegeket komolyan meggátolhatja a mindennapi rutintevékenységek elvégzésében.


A betegséget nehéz diagnosztizálni, mivel nem minden betegnél vannak szemmel látható tünetek, ami azt eredményezi, hogy sok beteg kezeletlen marad.

A csont Paget-kórja fájdalmas és krónikus metabolikus csontbetegség, amelyet bizonyos helyekhez kötött megnövekedett csontátépülés, csontmegnagyobbodás és felbomló csontszerkezet jellemez. A Paget-kór esetén a felgyorsult csontbontás és csontépülés olyan új csontokat termel, amelyek a normálisnál puhábbak és gyengébbek, valamint hajlamosabbak a törésre. A Paget-kór a csontvázrendszer bármelyik részét érintheti – leggyakrabban a koponyában, a gerincben és a karok, a lábak hosszú csöves csontjaiban, valamint a medencecsontban fordul elő. Általában véve a betegség lassan halad előre az érintett csontokban, és nem terjed át az érintetlen csontokra.

A Paget-kórban szenvedő betegek nem mindig tapasztalnak észlelhető tüneteket, ezért ilyen esetben nehéz diagnosztizálni. A Paget-kór leggyakrabban jelenlévő tünete a csontfájdalom. A tüneteket néha összekeverik az oszteoporózis tüneteivel és gyakran fájdalomcsillapítókkal kezelik, ami téves diagnózist és a megfelelő kezelés hiányát eredményezi. A Paget-kór által okozott csontalak változások és görbülés “nyomáshatást” eredményezhet, amely szomszédos ízületekben fellépő fájdalmat és ha a betegség a koponyát érinti, kompressziós szindrómát okozhat, amelynek a hallás elvesztése, vagy látási zavarok lehetnek a következményei. A Paget-kór által elgyengített csontok könnyebben törnek el, mint az egészséges csontok. A Paget-kórban szenvedő betegeknél a legtöbb törés az alsóvégtagok hosszú csöves csontjaiban történik.

A Paget-kórt rendszerint véletlenül diagnosztizálják, más betegségek vizsgálata során, vagy röntgen-, illetve rutin vérvizsgálat során. Ennek ellenére, ha fennáll a Paget-kór gyanúja, a következő vizsgálatok szükségesek a diagnózis megerősítésére: Serum Alkalikus Phosphatase (SAP) vérvizsgálat , röntgen és csontszcintigráfia .


A Paget-kór megnövekedett csontátépüléssel hozható összefüggésbe: a csontfolyamat markereinek szintje, mint az SAP, megemelkedik a Paget-kór esetén. A Paget-kór számos radiológiai jellemzőit írták le, és a radiográfia hasznos lehet a Paget-kór másodlagos komplikációinak felismerésében. A csontvizsgálat érzékenyebb, mint a radiográfia (röntgen), és fontos az orvosok számára a betegség teljes kiterjedésének értékelésében. A Paget-kór kezelési lehetőségei a gyógyszeres kezelés vagy a sebészeti eljárás. A terápia elsődleges céljai: a fájdalom csökkentése, a betegség előrehaladásának és komplikációinak csökkentése, a csontanyagcsere biokémia markereinek normális vagy közel normális szintre hozása és a beteg életminőségének javítása.

A Novartis új gyógyszere új lehetőséget nyit a Paget-kór terápiájában, mert a 15 perces infúzió 6 hónapig tartó hatást biztosít a betegek számára egyszeri kezeléssel.

A Novartis-ról
A Novartis AG (NYSE:NVS) a világ egyik vezető vállalata a vényköteles és a nem vényköteles gyógyszerek gyártásában. A 2004-es évben a cég forgalma 28,2 milliárd dollár nettó eredménye 5,8 milliárd dollár volt. Kutatás-fejlesztésre az elmúlt évben körülbelül 4,2 milliárd dollárt fordított. A svájci, bázeli székhelyű Novartis a világ 140 országában van jelen, és világszerte mintegy 81 400 főt foglalkoztat.


 
 
[8136]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x