Génkutatás - Novartis
Címlap / Kütyü és tudomány / Génkutatás - Novartis

Génkutatás - Novartis

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az Európai Bizottság döntése alapján a Novartis felvásárolhatja a Hexal AG-t A Novartis még egy lépést tett, hogy világelső legyen a generikus gyógyszerek piacán  

Az Európai Bizottság döntése alapján a Novartis felvásárolhatja a Hexal AG-t. A Novartis még egy lépést tett, hogy világelső legyen a generikus gyógyszerek piacán

– A Novartis május 27-én Bázelben bejelentette, hogy miután megkapta az Európai Bizottság jóváhagyását, felvásárolja az eddig magánkézben lévő német Hexal AG-t. A felvásárlás tranzakciója várhatóan június elején fejeződik be.

A Hexal-t a Novartis Sandoz részlegébe olvasztják be, annak a meghirdetett stratégiai felvásárlásnak a részeként, melynek célja, hogy a Novartis világelső legyen a generikus gyógyszerek piacán.

„A Hexal AG felvásárlásával a Sandoz még inkább képessé válik arra, hogy a legjobb minőségű, költséghatékony gyógyszereket kínálja a betegeknek és az orvosoknak, és több választási lehetőséget biztosítson az egészségügyi szükségletek kielégítésére”- mondta Dr. Daniel Vasella, a Novartis elnök-vezérigazgatója.

A felvásárlás tranzakciójának zárása után, a Sandoz a világ vezető generikus gyógyszergyárává válik Németországban, Magyarországon és számos más kulcs régióban, ezen kívül Ázsiában és Latin Amerikában is meghatározóvá válik. A vállalatnak több mint 600 hatóanyagot több mint 5000 féle dózis formában tartalmazó portfóliója lesz. A Sandoz egy versenyképes, széles termék skálájú portfolióval, kiterjedt földrajzi jelenléttel rendelkező vállalat lesz, mely vezető lesz a fejlődés terén és a regisztrációs képesség tekintetében. Az összeolvadás jelentősen megerősíti a vállalat technológiai bázisát, főleg a transzdermális tapaszok alkalmazásában, az inhalációs termékek terén és az elnyújtott hatóanyagleadású implantátumok esetében. Ezen kívül, a vállalat tovább terjeszkedik a biogyógyszerészet terén.

A tranzakciók zárása után, a Sandoz 20.000 embert fog foglalkoztatni. A vállalat központja a németországi Holzkirchenben lesz az év végére.

Május 23-án, a Novartis ajánlatott tett az amerikai Eon Labs, Inc. felvásárlására, amely a Hexal AG-vel stratégiai partnerségben álló amerikai generikus gyógyszergyártó cég. A Novartis tenderajánlata, mely részvényenként 31 amerikai dollárról szól, 2005 június 20-án jár le. A tender elbírálása jelenleg ott tart, hogy az Amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság további információkat kért a Novartis-tól az Eon Labs felvásárlását illetően. Ezt hívják hivatalosan „a második kérésnek”.

A Novartis-ról
A Novartis AG (NYSE:NVS) a világ egyik vezető vállalata a vényköteles és a nem vényköteles gyógyszerek gyártásában. A 2004-es évben a cég forgalma 28,2 milliárd amerikai dollár, nettó eredménye 5,8 milliárd dollár volt. Kutatás-fejlesztésre az elmúlt évben körülbelül 4,2 milliárd amerikai dollárt fordított. A svájci, bázeli székhelyű Novartis a világ 140 országában van jelen, és világszerte mintegy 81 400 főt foglalkoztat.
További információ: www.novartis.com

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 612 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x