Kullancs-visszaküldési akció
Címlap / Kütyü és tudomány / Kullancs-visszaküldési akció

Kullancs-visszaküldési akció

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Értesítjük Önöket, hogy a Kullancs Szövetség által szervezett ingyenes "kullancs-visszaküldési" akció forráshiány miatt átmeneti időre lezárult.  

Értesítjük Önöket, hogy a Kullancs Szövetség által szervezett ingyenes „kullancs-visszaküldési” akció forráshiány miatt átmeneti időre lezárult.

A Kullancs Szövetség 250 minta bevizsgálását tudta finanszírozni. A 250. minta 2005. június 9-én érkezett meg a laboratóriumba. A 250 vizsgálat eredménye már látható a kullancsinfo honlapon. Az akció keretében beérkezett többi, sorszámozott mintát a laboratórium a további források beérkezéséig tárolja.

Jelenleg a laboratóriumba több mint 400 minta érkezett be.

A 2005. június 10-e után beérkezett küldemények vizsgálatát az Istenhegyi Géndiagnosztikai Laboratórium már csak térítés ellenében tudja vállalni. A vizsgálat önköltsége 4500 Forint.

A Kullancs Szövetség további 1000 minta vizsgálatához 500 Ft költségtérítést biztosít, így az érdeklődőknek egyelőre csak 4000 Forintot kell fizetniük, az alábbi metódus szerint: belföldi postautalványon (rózsaszín csekk) történő befizetés (Istenhegyi Géndiagnosztika Kft. 1125. Budapest, Istenhegyi út 31/a., név, cím, sorozatszám feltüntetésével).

Nagyon fontos szem előtt tartani, hogy kullancsok vizsgálatával nyert eredmény nem diagnosztikus értékű, azaz egy negatív eredmény sem zárja ki teljesen a fertőzés lehetőségét, bár minimálisra csökkenti az esélyét. Ugyanakkor a pozitív eredmény sem jelenti, hogy a kullancs-csípés áldozata biztosan Lyme-kóros lesz. A bőrből eltávolított kullancs fertőzöttségének vizsgálata megkönnyítheti a későbbi diagnózis felállítását! A pozitív eredmény nem helyettesítheti a többi vizsgálatot, önmagában nem indukálhat antibiotikus kezelést! Egy esetleges pozitív eredmény esetén javasolható egy 4-6 hét múlva történő ellenanyag vizsgálat, Lyme folt gyanú esetén pedig azonnal forduljon orvoshoz (háziorvos, ill. bőrgyógyász).

A „kullancs-visszaküldési” akció profilaktikus egészségügyi jelentősége mellett adatokat szolgáltat a Kullancs Szövetség által elkészítendő „Kulancstérkép”-hez is.

A Kullancstérkép 200 km2-es blokkokban bemutatja hazánk kullancspopulációját, pontos adatokat szolgáltatva azok mennyiségi, fajmegoszlási és fertőzöttségi viszonyairól.

A Kullancstérkép elkészítésének első lépéseként a Szövetség Budapest és az agglomerációs övezet vizsgálatát végzi el, amelyek eredményét 2005 szeptemberében publikálja.

A Kullancs Szövetség keresi azon szervezetek, magán és jogi személyek segítségét, amelyek az eredeti célokkal egyetértenek és a problémák megoldásában tevékenyen részt kívánnak venni.

Első helyen számítunk az Egészségügyi Minisztérium, az Országos Epidemiológiai Központ, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, az ÁNTSZ, a természetjáró szövetségek, a Magyar Turizmus Rt, a kullancsokkal kapcsolatos problémákkal foglalkozó cégek és laboratóriumok és mindazon érdeklődők segítségére, akik a fent részletezett problémakör megoldásában ötletekkel, anyagi erőforrásokkal és munkával részt kívánnak venni.
Bankszámlaszám: 11991102-02129134

Köszönettel a Kullancs Szövetség munkatársai



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2765 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x