A magyar nők intim higiéniás helyzete
Címlap / Kütyü és tudomány / A magyar nők intim higiéniás helyzete

A magyar nők intim higiéniás helyzete

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Szeptember 9-én Esztergomban a Vaszary Kolos Kórház ünnepélyes keretek között aláírta azt a megállapodást, amely szerint a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház után másodikként csatlakozik a magyar nők intim higiénés állapotának javításáért cselekvő referencia-kórház hálózathoz. 

Előadók voltak:

Dr Berbik István professzor, osztályvezető főorvos, Vaszary Kolos Kórház
Dr Baráth Károly főorvos, Szt. Pantaleon Kórház,
Csík Mihály, LadyPharma
( A fotókon: középen Csík Mihály; jobbján: Dr. Berbik; balján: Dr. Baráth )

Szeptember 9-én Esztergomban a Vaszary Kolos Kórház ünnepélyes keretek között aláírta azt a megállapodást, amely szerint a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház után másodikként csatlakozik a magyar nők intim higiénés állapotának javításáért cselekvő referencia-kórház hálózathoz. A hálózat a Lady Pharma Alapítvány és a Magyar Nőorvos társaság kezdeményezésére jött létre.
Mi a referencia-kórház hálózat? / Lásd a mellékelt általános sajtóanyagban /

Miért kellett létrehozni?

A nők túlnyomó többsége hüvelygyulladásos, folyásos megbetegedéssel keresi fel a nőgyógyászát. A gyulladás oka:

• Döderlein flóra sérül: uszoda, szauna, nemi együttlét ( lásd még magyar férfiak intim tisztálkodásának alacsony szintje; ez is sok nőnél okoz fertőzést!).

Ha a Döderlein flóra sérül, a hüvely védtelen lesz a kórokozókkal szemben. Ha az egyensúly felbomlik, az nem végzetes, hiszen a savas környezet visszaállításával a Döderlein flóra felépül, és elvégzi a kórokozók elpusztítását.

Mi történhet azzal, aki nem előzi meg a hüvelygyulladásait, nem törődik a folyásával? Amennyiben ez az állapot fennmarad, a kórokozók fertőzést, súlyosabb esetben szövődményt okoznak.

• A hüvely, a méh és a méhkürt nyitott csatornát képez, és a hasüregbe vezet. Ezért a hüvelyből a gyulladás a kismedence szerveire átterjedhet. ("Petefészek gyulladásom van".) Terhesség esetén a magzat is megfertőződhet.

• A hüvely védőhámját a közönséges kórokozók lemarják. Ezért a HP Vírus mélyebbre jut és eléri az alsó, a megfertőzhető sejteket. Ez a vírus okozza a méhnyak, hüvely és szeméremtest rákot.

• A gyulladás hatására az erek is kitágulnak, kilyukadhatnak. Ezért a közösüléssel odakerülő Vérbaj, AIDS és Májgyulladás kórokozói így sokkal könnyebben "pumpálhatók" be a partner vérereibe. Ezek okozzák a Földön a harmadik leggyakoribb fertőzéses és a második leggyakoribb rákos halált.

Egyre jobban terjedő szűrővizsgálat ellenére még mindig igen magas a méhnyak-rákos megbetegedések száma. Szűrővizsgálaton a 70-es években a nők 10%-a, napjainkban a nők 50% vesz részt.

Európai összehasonlítás:
Azokban az országokban, ahol biztosítási kényszer miatt mennek a nők szűrővizsgálatra /csak abban az esetben ingyenes a méhnyak rákos megbetegedés kezelése, ha a beteg nő igazolja, hogy részt vett a szűrésen /, a méhnyak rákos megbetegedések száma nagyon alacsony.
A tapasztalatok szerint az elhanyagolt gyulladásos elváltozások mellett könnyebben fordulnak elő rosszindulatú megbetegedések. Kutatások alapján a rosszindulatú betegségek kialakulását kapcsolatba lehet hozni egy vírussal. Egy gyulladt hüvely megfelelő felület egy vírusos fertőzés számára, hiszen csökken a szervezet ellenálló képessége.

Hogyan lehet a Döderlein flóra állapotát egyszerűen visszaállítani? Azaz az egyik leghatásosabb prevenciós eszköz:

A Z I R R I G Á L Á S
A hüvelyöblítés (irrigálás) a nők ősi módszere az intim tisztálkodásra. / Az irrigáló módszerek problémáit lásd az általános sajtóanyagban / A szakértők úgy vélik, hogy egyrészt kiterjedt gyulladásnál a gyulladásos váladék eltávolításával, a csíraszám csökkentésével jobb alapot lehet teremteni a gyógyuláshoz, másrészt a Döderlein flóra - már a pH megváltozása miatt - egyébként is kihal. A kiöblített hüvelyben a savanyú környezet megteremtése pedig elősegíti a Döderlein baktérium visszatelepedését. E megfontolásból vannak, akik minden együttlét után is javasolják a tejsavas hüvelyöblítést a pH mielőbbi visszaállítása miatt is.

A fentiek alapján az a gyakorlat elfogadható, ha a konkrét körülmények ismeretében az irrigálást különbözőképpen és különféle gyógyhatású anyagokkal végzik, attól függően, hogy milyen ok miatt válik szükségessé. Masszív gyulladásnál a váladék és a törmelék eltávolítására, a hüvelyfal alapos lemosására van szükség. Ilyenkor erősebb áramlást és gyulladáscsökkentő anyagot célszerű használni. A Döderlein-flóra helyreállítására, erősítésére, megőrzésére a lágyabb, de a hüvelyben mindenhova eljutó irrigálás a támogatható. Ilyen módon a jelenlevő Döderlein baktérium és immunanyagok nem kerülnek eltávolításra.

Az előbbi feltételeknek olyan irrigáló készülék felel meg, amelynél lehetőség van az öblítés erősségének változtatására. Az egyirányú áramlás mindenképpen célszerű, mivel az egyszer már kimosott, gyulladásos váladékot nem helyes újra befecskendezni.

A hüvelyöblítés gyakoriságát illetően megoszlanak a vélemények. Gyulladás kezelése lokális gyógyszer alkalmazásával - általában naponta egyszeri felhelyezéssel történik, így az irrigálás is naponta - a kezeléshez tartozóan - végezhető el. Ha a terápiát este alkalmazzuk, akkor a hüvelyöblítést reggel célszerű végezni, így napközben a gyógyszer vivőanyagának távozása nem okoz kényelmetlenséget. Vannak, akik a következő gyógyszer felhelyezése előtt ajánlják az irrigálás elvégzését.

A Döderlein-flóra helyreállításánál kényes egyensúlyt szükséges biztosítani. Egyrészt kívánatos a megfelelő pH érték létrejöttének külső segítése, másrészt azonban egy erőteljes hüvelyöblítés a már visszatelepült baktériumokat kimoshatja. Kevesebb oldatmennyiséggel, lágyabb áramlást alkalmazva és ritkábban - három/négynaponként - végzett irrigálással ez elkerülhető.

A civilizációs szokások változásának, a gyógyszeres kezelések kiterjedésének kényszerű következménye a hüvelyflóra természetes állapotának egyre gyakoribb megváltozása. Ennek helyreállításában a megfelelő eszközzel és megfelelő módon végzett hüvelyöblítésnek válogatott esetekben szerepe van.

A magyar nők ezt a gyakorlatot nem szívesen alkalmazzák. Miért nem?

Mert nincsenek megfelelő eszközök.

• Az egyszerű fürdőszobai zuhany: nem tudja bevinni a tejsavat.
• Pumpás öblítés: kis vízbőség, egyenetlen nyomás, kis kiáramlási felület, a bevitt folyadék körforgása és a kórokozók kiürülése nem megoldott tökéletesen.

Magyar szabadalom: Intimzuhany.
A készülék lényege nem a hatóanyagban van, hanem az eszközben, amely magyar találmány. Minden más eszköznél hatékonyabban juttatja be a hatóanyagot.

A nőorvosok azt állítják, hogy ez lehet az új magyar hungarikum.
A világon nincs forgalomban ilyen készülék.
Magyar mérnökök fejlesztették ki három éves munkával.

Lényege
• hogy a zuhanyra csatlakoztatva, korlátlan folyadékbevitelt biztosít,
• hogy a körforgás megoldott,
• hogy magas a kimeneteli nyílások száma,
• Az áramlás erőssége beállítható, változtatható
• hogy a tejsavat a használat során végig egyenletes koncentrációban viszi be,
• hogy állandó nyomást biztosít.

Mindezen hidrodinamikai problémák megoldását a rakéták hajtóműveiben alkalmazott folyadékáramoltatási módszer paradigmája adta a magyar mérnökök számára.

A Rubik- kockáéhoz hasonló világkarriert futhat be. Már több európai országgal felvették a kapcsolatot.

A referencia-kórházak már alkalmazzák. Betegségek kezelésénél. A műtétek előkészítése során alaposabban kitisztítja a hüvelyt bármely eddig használt eszköznél. Csúnya fertőzéseket öt napon át alkalmazott, készülékkel történő irrigálás nyomán lehetett kezelni.

Nagymértékben segíti a gyógyszeres kezelést, majd megakadályozza az újabb betegségek létrejöttét az egészséges hüvelyflóra biztosításával.


A referencia-kórház hálózat :
• felvilágosít, javallja az irrigálást, ajánlja az eszközt.
• Vállalják az elterjesztést bemutatások által
• Felmérik az elért eredményeket
• Kiküszöbölik az új eszköz bevezetésénél felmerülő hibákat
• Tudományos üléseken megosztják tapasztalataikat kollégáikkal
• Esetleges fejlesztéseket javasolnak

Célja :
• megváltoztatni az intim tisztálkodás magyarországi kultúráját.
• Egészségnevelés fittness és intim higiénia területén
• Az intim zuhany legyen a fogkefe és az epiláló készülék mellett a fürdőszoba polcon.

Természetes fogamzásgátlás:
• a sperma lúgos kémhatású. Beáramlása után a hüvely eredeti savas állapota hat óra múlva áll helyre. Az irrigálással rögtön savas közeget lehet teremteni, ez 80-90 százalékos fogamzásgátló hatást eredményezhet. Persze ez sem százszázalékos.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8072 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x