Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
Címlap / Kütyü és tudomány / Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-10-03

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) szakemberei előadásanyagot és oktatási útmutatót készítettek általános iskolai osztályfőnökök részére.  

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) szakemberei előadásanyagot és oktatási útmutatót készítettek általános iskolai osztályfőnökök részére. A helyes táplálkozás és életmód ismereteinek átadására szolgáló, a gyerekek korának megfelelő nyelven és képanyaggal készült prezentációkat minden általános iskolai pedagógus számára elérhetővé kívánja tenni az MDOSZ. Külön előadásanyag készült az alsó tagozatos diákok, a felsős tanulók, valamint a szülők részére, emellett minden prezentációhoz oktatási segédlet is tartozik, így a táplálkozástudományban kevésbé járatos pedagógus is könnyedén megtarthatja az órát.

A családi környezet mellett az iskolában nyílik mód leginkább az egészséges életvitel magatartásmintáinak kialakítására és begyakorlására. Napjainkban egyre több elvárás fogalmazódik meg az iskolákkal szemben, köztük az is, hogy a gyermekek itt tanulják meg, hogyan táplálkozzanak kiegyensúlyozottan. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége színes prezentációs anyagok és oktatási útmutatók elkészítésével kíván segítséget nyújtani minden általános iskolai osztályfőnök számára. Külön előadásanyag készült az alsó tagozatos diákok, a felsős tanulók, valamint a szülők részére, emellett minden prezentációhoz oktatási segédlet is tartozik, így a nem táplálkozással foglalkozó szakember is sikerrel megtarthatja az órát, mely interaktív elemeket is tartalmaz.

A helyes táplálkozás és életmód ismereteinek átadására szolgáló, a gyerekek korának megfelelő nyelven és képanyaggal készült prezentációkat minden általános iskolai pedagógus számára elérhetővé kívánja tenni az MDOSZ, így terveik szerint számos hivatalos honlapról szabadon letölthetőek lesznek az előadásanyagok.

„Úgy gondoltuk, hogy az elkészített oktatási anyagokkal, valamint a segédletekkel tudásunk egy szeletét megosztva a pedagógusokkal, mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy gyermekeink tudatosan és kiegyensúlyozottan táplálkozzanak.” – mondta Kovács Ildikó, dietetikus, az oktatási anyagok társszerzője.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy milyen nehéz eligazodni az egészséges táplálkozásról szóló információk tengerében, s még nagyobb kihívás az, hogy ezt a tudást a gyermekeknek érthetően közvetítse egy pedagógus. Bízunk abban, hogy az elkészült anyagokkal megkönnyítjük a tanárok munkáját.” – hangzott el Lelovics Zsuzsannától, dietetikustól, az anyagok másik társszerzőjétől.

„Sajnos, dietetikus szakembereink ma még nincsenek jelen minden tanintézményben, pedig ott volna a helyük. Szervezetünk és a dietetikus szakma nemzetközi tekintélye, hitelessége, függetlensége, garancia arra, hogy a prezentációs anyagok tartalma szakmailag korrekt, s javaslataink a gyakorlatba is átültethetők.” – mondta el Antal Emese, az MDOSZ elnöke.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) 1991-ben alakult meg, jelenleg 1400 tagja van. 1998 óta kiemelkedően közhasznú szervezetként működik. 1994 óta tagja az Európai Dietetikusok Szövetségének, az EFAD-nak (European Federation of the Associations of Dietitians). Az MDOSZ tagjai főiskolát végzett táplálkozási szakemberek (dietetikusok), akik ma már nem csak az egészségügy különböző területein dolgoznak, hanem jelentős létszámban az élelmiszeripari vállalatok munkáját is segítik. Az MDOSZ olyan programok kidolgozásában és megszervezésében vesz részt, amelyeknek célja a fogyasztók tájékoztatása, illetve az egészséges életmódnak megfelelő táplálkozási gyakorlat és szokások kialakítása pozitív befolyásolás útján.

Mi az MDOSZ célja?
A lakosság egészségi állapotának megőrzése.
Az egészséges táplálkozási szokások kialakítása és népszerűsítése a lakosság körében.
A táplálkozással összefüggő betegségek dietoterápiás vonatkozásainak széleskörű megismertetése, elfogadtatása és bevezetése.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3841 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x