Egészségre ártalmasak?
Címlap / Kütyü és tudomány / Egészségre ártalmasak?

Egészségre ártalmasak?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A reggeliként fogyasztott gabonapelyhek sok esetben épp annyi cukrot tartalmaznak, mint egy tábla csokoládé, zsírtartalmuk pedig közel egy rúd szalámiéval azonos, derül ki egy frissen készült felmérésből. 

A reggeliként fogyasztott gabonapelyhek sok esetben épp annyi cukrot tartalmaznak, mint egy tábla csokoládé, zsírtartalmuk pedig közel egy rúd szalámiéval azonos, derül ki egy frissen készült felmérésből.A felmérésben 275 különböző ízű és megnevezésű termék összetételét figyelték meg. Az irányadó mértékeket az Angol Élelmiszeripari Szabványok Hivatalának (Food Standards Agency) szabványa alapján határozták meg. E szerint a termék só, zsír és cukor tartalmát a jelzőlámpa színeihez hasonlóan jelölik: a piros a magas, a sárga a közepes, a zöld az alacsony szintnek felel meg.

Az angol „Which?” vásárlói csoport által készült felmérésben a vizsgált készítmények több mint háromnegyedénél találták a termék cukortartalmát kifejezetten magasnak, s ezek 88 százaléka kifejezetten gyermekek számára ajánlott gabonapehely.

A termékek egyötödét találták magas só tartalmúnak, 7 százaléka pedig telített zsírsavakban gazdag.

Táplálkozási szakértők szerint amennyiben a sófogyasztást felére csökkentjük étrendünkben, úgy jelentősen csökken az agyvérzés és szívinfarktus kockázata is.
A gyermekkori elhízás napjaink egyik igen fontos problémája. Elkerülésével ugyanis számos későbbi, felnőtt korban jelentkező betegség előzhető meg. Így tehát valóban fontos, hogy a gyermekek számára készült „egészséges” ételek valóban egészségesek is legyenek.

Természetesen a megfelelően kiválasztott gabonapehely továbbra is egészségesebb táplálék például a fehér lisztből készült, magas cukortartalmú péksüteményeknél. Egy kis odafigyeléssel, az összetevők listájának gyors átolvasásával kiválaszthatjuk a legkevésbé cukros, zsíros és sós terméket.

Szintén a gabonapelyhek fogyasztását támogatja a tény, hogy azok zsírtartalmának nagy százalékát a bennük található mogyoró, napraforgó és szezám adja, melyek kifejezetten gazdagok telítetlen omega-3 és omega-6 zsírsavakban, melyek többek közt a szív- és érrendszeri betegségek ellen nyújtanak védelmet.

A hír alapjául a „Cereals can have same sugar as chocolate and nearly as much fat as sausages” cikk szolgált.
Cikket küldte:Orvostkeresek.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 934 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x