Öt lépésben a migrén ellen
Címlap / Kütyü és tudomány / Öt lépésben a migrén ellen

Öt lépésben a migrén ellen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az Egyesült Államokban élő nők közül 28 millióan szenvednek rendszeresen migréntől. Azonban a betegek mindössze 3-5 százaléka gondoskodik a rohamok megelőzéséről. 

Az Egyesült Államokban élő nők közül 28 millióan szenvednek rendszeresen migréntől. Azonban a betegek mindössze 3-5 százaléka gondoskodik a rohamok megelőzéséről. A Mayo Clinic orvosai éppen ezért 5 pontban összefoglalták a megelőzéshez szükséges legfontosabb lépéseket. Elsőként kerüljük el a migrént kiváltó tényezőket. Ezek lehetnek túl kevés, vagy épp túl sok alvás, alkohol, koffein, rendszertelen étkezés, vagy koplalás. A menstruáció, a stressz és az idegeskedés mind hozzájárulnak a rohamok jelentkezéséhez.

Legyen célunk egy egészséges életvitel kialakítása. Ebben szerepeljen elegendő alvás, rendszeres mozgás is. A gyógyszeres kezelést kiegészíthetjük alternatív gyógymódokkal is. Rendszeresen relaxáljunk, ismerjük meg a biofeedback technikát. A biofeedback során képessé válunk olyan folyamatok befolyásolására, mint például a vérnyomás, vagy szívverés, melyeket normál körülmények között a testünk irányít. Ezáltal akár a rohamok kontrollálását is kezünkben tarthatjuk. A biofeedback a világ számos országában elfogadott módja a migrén kezelésének.

Vezzessünk migrén-naplót, melyben feljegyezzük az egyes rohamok hosszát, kiváltó okát. Különösen fontos, hogy egy-egy új gyógyszer, vagy kezelési mód bevezetését nyomon kövessük, így a későbbiekben látni fogjuk, mi hozott javulást, s melyik az a szer, mely nem használt.

Amennyiben a migrén változatlanul része mindennapjainknak, kérjünk orvosi segítséget. A rohamok megszüntetésére nem létezik ugyan általános szer, azonban bizonyos esetekben fogamzásgátló, antidepresszánsok, vagy fájdalomcsillapító szedésével javulás érhető el. Ezek azonban, az esetleges mellékhatások miatt egyértelműen csakis orvosi ellenőrzés mellett szedhetők.

A migrének az életkorral együtt változnak. Leggyakrabban a termékeny években jelentkeznek, majd a változókor után jellemzően javul a betegek állapota. A 65 éves kor felett fellépő migrén pedig már további kivizsgálást igényel. Ebben az életkorban ugyanis egyáltalán nem jellemző rohamok jelentkezése, így előfordulása más betegségekre utalhat.

A hír alapjául a „Migraine Prevention Rare in Women” cikk szolgált. Cikket küldte: orvostkeresek.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 879 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x