Pille: A kisbárányka álma
Címlap / Mesék / Pille: A kisbárányka álma

Pille: A kisbárányka álma

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

     Hol volt, hol nem volt, az égi mezőkön legelészett egy csodaszép nyáj. Vidáman ugráltak, játszottak, nevettek egész nap, mígnem eljött az este, amikor édes álmokat vittek szerteszéjjel a világba. Volt közöttük egy kisbárányka, aki fiatalka is volt, meg kicsi is... és egy picit bice-bóca. 

     Hol volt, hol nem volt, az égi mezőkön legelészett egy csodaszép nyáj. Vidáman ugráltak, játszottak, nevettek egész nap, mígnem eljött az este, amikor édes álmokat vittek szerteszéjjel a világba. Volt közöttük egy kisbárányka, aki fiatalka is volt, meg kicsi is... és egy picit bice-bóca. A gazdájuk minden este kiosztotta a feladatokat, elsőként a leggyorsabbnak, utána a legerősebbnek, azután a legkedvesebbnek... és így tovább. És minden este a legeslegkisebb báránykának már nem jutott feladat, pedig szíve tele volt vággyal, hogy egy aranyos gyermeket végre álomba ringathasson, vagy egy munkától törődött felnőttet elnyugtasson...
     Így hát a kisbárányka esténként leült a felhőbirodalom egy sarkában, és csak mesélt, csak mesélt.... magában. Történt egyszer, hogy az egyik bárányka hamarabb ért vissza a karámba, és meghallotta a mesét. Annyira lenyűgözte a történet, hogy leült a kisbárányka mellé, és csillogó szemmel hallgatta. Hamarosan megérkezett a következő bárány is fárasztó útjáról, az is odament pihentetni lábait. A kisbárányka meg örült, hogy végre más is meghallgatja meséit, és fűzte tovább egyre a történetet, pihentető álomba ringatva mindenkit. Így történt, hogy reggelre kelvén az összes bárányfelhő egymás hegyén-hátán aludt, és álmodták a legkisebb bárányka álmait. Gazdájuk akkor ölébe vonta, gyengéden megcirógatta, és azt mondta:
     - Te vagy mind közül a legértékesebb, mert szereteted és álmaid gazdagsága határtalan.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 669 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x