Marjan Tavaszcsillag: Barátság
hirdetés
Címlap / Mesék / Marjan Tavaszcsillag: Barátság

Marjan Tavaszcsillag: Barátság

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-30

Az ajtót csendben nyitotta, a lelkében támadt űr kisimulni készült. Nehezen fogta fel, hogy ő, akit annyira szeretett nincs többé. Kezét soha nem foghatja, vállára fejét újra nem hajthatja az életben. Nem tudta eldönteni fáj-e, vagy csak magát sajnálja a lopva elragadott pillanatban. 


Rendezvénynaptár
   Némán állt a ház előtt. A fojtó köd széllelbélelt táncot járt körülötte. Szép dolog a barátság - gondolta, majd elindult felfelé a lépcsőn. Valamikor, a rég eltemetett múltban ismerte meg a lányt, akivel oly sok játék, megannyi szenvedély fűzte össze életüket. Az ajtót csendben nyitotta, a lelkében támadt űr kisimulni készült. Nehezen fogta fel, hogy ő, akit annyira szeretett nincs többé. Kezét soha nem foghatja, vállára fejét újra nem hajthatja az életben. Nem tudta eldönteni fáj-e, vagy csak magát sajnálja a lopva elragadott pillanatban. Nem felejti a napot, amikor megismerkedtek a lepusztult kocsma mocskos kövén toporogva, kezükben egy-egy boroskólát szorongatva a ragacsos budapesti nyárban. Sokan figyelmeztették őt előre, ezek a lányok nem átlagosak, ha úgy esik más lányokkal szeretkeznek, ha amúgy hát többesben, vajon ki érti ezt, ki foghatja fel 17 éves fejjel? Nem vágyott erre a társaságára, viszolygott a másságtól, inkább a fiúkra koncentrált, talán kicsit erőteljesebben, mint az elmúlt évek szürkén monogám kapcsolatában. Aztán eljött a nap, amikor nem volt mit tenni, beszélgetni kezdtek. Kénytelen kelletlen felszínre került, nem számít az előítélet, a kemény álarc mögött tiszta ember lakik, tisztább a kristályos hegyi patakoknál. Innen kezdve minden buliba együtt mentek, bár ő előre leszögezte, közöttük nem lesz soha semmi, olyan, olyan na, hiszen te is tudod, nem kell itt és most kimondanom. Hétvégenként LSD-t szedtek, aztán másnaposan utaztak a hajnali fényben, koszos buszon, bolond villamoson zakatolva, fejükben a tonnányi ürességgel, amit az éjszaka elröppent energiák okoztak. Nem bánták, nem fájták az életet, csak ették, nagykanállal zabálták, mellőzve mindenféle tiszteletet az ismeretlen erőkkel szemben. Egy ilyen reggelen történt a dolog, amikor épp egy megállóban várták a csodát, a világvégét, vagy éppen a teljes tisztulást a beszedett drogoktól - fene sem emlékszik már, na meg minek is bolygatni a múltbéli démonokat.

    - Nézd, nekem mondanom kell valamit! Valami nagyon fontosat. – kicsit mocorgott a helyén, érződött, nem mindennapi dolgot akar meggyónni, lelkének egyik sötétebb bugyrába piszkálva a kezdődő barátság szikrázó tükrében.

   Ő csak egy vállrándítással felelt, nem lehet ez olyan fontos éppen itt, éppen ebben a pillanatban,- gondolta.

   - Én kurva voltam.

   A kijelentésre ledöbbent. Megállt. Nézett csak, majd egy hosszú pillanat után átölelte a másikat. Életében először érezte azt, hogy olyan ember van mellette, aki bármit csinál, bármit tett, ő szeretni fogja, szeretni az utolsó leheletéig.

   És most amikor a lakásban ténfergett, teát készítve, kenyeret keresve, megmozdult benne az emlék. Fiatal volt ahhoz, hogy elveszítsen valakit, a Sors mégis elvette tőle, elvette, de meghagyta neki a pillanat szépségét, azt az örök igazságot, amivel az emberek felé fordulni érdemes. 
 
[ 2355 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x