Halava, az indiai darapuding - turbósítsd kedvedre
Címlap / Nasira / Halava, az indiai darapuding - turbósítsd kedvedre

Halava, az indiai darapuding - turbósítsd kedvedre

Forrás: krisna.hu
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az ajurvedikus táplálkozásban a Vata típusú embereknek ajánlott jellemző étel. Meleg, laktató és persze nagyon nagyon finom!  

A halava egy indiai édesség. Igen laktató, akár önmagában is fogyasztható reggelire, vagy desszertnek. Azt tartják, hogy ha valaki nagyon forró halavát eszik, az elűzi a kialakulóban lévő náthát. Nos, ez utóbbit nem garantáljuk - inkább ne égessük le a nyelvünket ilyesmivel - de azt igen, hogy olcsó és finom édességet varázsolhatunk az asztalra. 
 
  
Képforrás: Krisna.hu 
 
Hozzávalók:
3-4 dl víz
15 dkg cukor
10 dkg vaj
12 dkg búzadara
Turbósító alaktrészek, ezekből válasszunk arányosan egyet, vagy kettőt, ami ízben harmonizál:
5 dkg dió, vagy 5 dkg pisztácia, vagy 5 dkg kesudió, 5 dkg mogyoró (esetleg ezek keverékéből 5 dkg) 
vagy egy maréknyi mazsola, vagy más aszalvány, akár megvágva, vagy 
5 dkg kókusz reszelék, vagy
Kemény jam, amit rétegelhetünk a halavával. Esetleg csokoládé. 
 
Így készül: 
A vizet a cukorral felforraljuk és kis tűzön forrón tartjuk.
A vajat kis lángon megolvasztjuk. Beleöntjük a búzadarát, és fakanállal állandóan kevergetve 10-15 percig pirítjuk - legyünk óvatosak, mert hirtelen odakaphat. Mindig keverni kell!
Ha a dara már megpirult,  egyik kezünkkel lassan, óvatosan beleöntjük a forró szirupot, miközben a másik kezünkkel lendületesen keverjük.
Hozzáadjuk a kiválasztott turbósító hozzávalókat, még 2 percig főzzük kis lángon, hogy a dara az összes folyadékot beigya.
Forrón vagy szobahőmérsékletűre hűtve tálaljuk.
 
Elkészítési idő: 25 perc.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 12110 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x