Rétesek: Mákos
Címlap / Nasira / Rétesek: Mákos

Rétesek: Mákos

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

A mák tölteléket a lap felén egyenletesen elterítjük, a többi magasabb nedvességtartalmú tölteléket a lap alsó szélére egy csíkban helyezzük fel 

Tészta:
Hozzávalók:
-2 dkg finomliszt
-3 dkg só
-kb. 2 dl olaj
-2 evőkanál ecet (10%-os)

-0,5 kg mák
-0,5 kg cukor
-reszelt citromhéj
-vaníliás cukor
-10 dkg reszelt alma vagy főzőtök
-10 dkg mazsola
-5 dkg magozott meggy
-kb. 0,2 l forró tej

Elkészítés
A felsorolt nyersanyagokból készített tésztát nagyon erőteljesen kidagasztjuk, majd kb. 20 percig pihentetjük. A pihetetett tésztát lappá nyújtjuk, majd újabb pihentetést követően, enyhén lisztezett konyharuhával letakart asztalon óvatos mozdulatokkal, az asztalt körüljárva kihúzzuk.

A kihúzott tésztának olyan vékonynak kell lennie, hogy egy aláhelyezett újságot el lehessen olvasni.

A kihúzott rétestésztát, miután az asztalról lelógó széleit eltávolítottuk, olajjal vagy olvasztott zsírral meglocsoljuk, majd a tölteléket ráhelyezzük. A mák tölteléket a lap felén egyenletesen elterítjük, a többi magasabb nedvességtartalmú tölteléket a lap alsó szélére egy csíkban helyezzük fel.

Az asztalterítő szélének megemelésével a rétest felcsavarjuk, majd kikent tepsibe lemezre helyezzük. A sütés elött a rétes felületét zsiradékkal megkenjük.
Kb. 230-240 C-os gőzmentes sütőben sütjük pirulasig.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1937 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x