Kelt lepény - cseresznyével és mandulával
Címlap / Nasira / Kelt lepény - cseresznyével és mandulával

Kelt lepény - cseresznyével és mandulával

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-02

A friss, ropogós cseresznye szezonjában ez egy nagyon finom uzsonnáravaló. Hirtelen felindulásból sütöttem de nem bántam meg, abszolút siker a gyerekeimnél! 

Kelt lepény - cseresznyével és mandulával

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj (olvasztva), 3 ek. cukor, 4 dkg élesztő, 2,5 dl tej, fél rúd vanília

Az élesztőt a 1 dl tejben és egy kis cukorral felfuttatom. Közben a többi tejbe beleteszem a felvágott vanília rudat és a kikapart belsejét. A lisztet hozzáadom a maradék cukorral együtt és fakanállal összekeverem. Egynemű, galuskaszerű masszává gyúrom. 30 percig kelesztem, közben a cseresznyét kimagozom és lecsepegtetem. A nagy gáztepsibe egy kis olajat teszek, a kezemmel szétkenem, beleöntöm a tésztát és olajos kézzel ellapogatom. Rászórom a magozott cseresznyét és 180 fokos sütőben addig sütöm míg a tészta el nem kezd pirulni. Mikor félig már megsült szeletelt mandulát szórok rá.

Langyosan vagy hidegen kínálom tízóraira vagy uzsonnára.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3500 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x