HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-07-21
Címlap / Nasira / Almás lepény

Almás lepény

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-07-21

Ezalatt meghámozunk egy kiló almát, kicsumázzuk, és vékonyan felszeleteljük. Négy deka vajon - az alma édességétől függően - 5-6 deka cukorral kevergetve puhára, szárazra pároljuk. Egy citrom sárga héját belereszeljük, és ha langyosra hűlt, a három tojás habbá vert fehérjét beleforgatjuk. 

 
HOZZÁVALÓK: 1 kg alma, 3 db tojás, 1 db citrom, 25 dkg finomliszt, 10 dkg rétesliszt, 24 dkg vaj, 5 dkg cukor, 5 dkg porcukor, só.
Ujjbegyünkkel összemorzsolunk 25 deka finomlisztet, 10 deka réteslisztet, 20 deka vajat vagy margarint, öt deka porcukrot meg csipetnyi sót. Három tojás sárgájával összegyúrjuk, és ha nem elég rugalmas, kevés jéghideg vizet is dolgozunk bele. Cipóban, fóliába csomagolva egy órára jégbe hűtjük.

Ezalatt meghámozunk egy kiló almát, kicsumázzuk, és vékonyan felszeleteljük. Négy deka vajon – az alma édességétől függően – 5–6 deka cukorral kevergetve puhára, szárazra pároljuk. Egy citrom sárga héját belereszeljük, és ha langyosra hűlt, a három tojás habbá vert fehérjét beleforgatjuk. A tészta felét kiszedjük a hűtőszekrényből, és akkora lappá nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele egy 20x40 centis tepsit. Az almahabot rásimítjuk, a tészta másik felét a reszelő legdurvább fokán a tetejére reszeljük, és 200 fokos (gáz 6. fokozat) sütőbe tesszük. Erős lánggal 35–40 percig sütjük: akkor jó, ha a teteje ropogós, barna. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és kétujjnyi széles, hosszú szeletekre vágjuk. A megpirult tészta olyannak tűnik, mintha dió lenne a tetején.






 
 
[ 5488 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x