Szalakális, sós sajtos perec
Címlap / Nasira / Szalakális, sós sajtos perec

Szalakális, sós sajtos perec

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a szalakálit kevés tejben elkeverjük és a tojás kivételével, a többi hozzá-valóval együtt gyöngéden, gyors mozdulatokkal kidolgozzuk.  

liszt
50 dkg
margarin 25 dkg
szalakáli 1 dkg
tej 5 cl
tejföl 1 dl
reszelt Pannónia sajt 15 dkg
tojás 1 db
szezámmag 3 dkg
őrölt kömény


Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a szalakálit kevés tejben elkeverjük és a tojás kivételével, a többi hozzá-valóval együtt gyöngéden, gyors mozdulatokkal kidolgozzuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és formával pereceket szaggatunk ki belőle. A tetejüket tojással megkenjük, reszelt sajttal és szezám-maggal megszórjuk. Közepesen forró sütőben megsütjük. Azonnal tálaljuk, mert csak frissen jó!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 8665 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x