Fahéjaskák - kelt kiflik egy kicsit másképp!
Címlap / Nasira / Fahéjaskák - kelt kiflik egy kicsit másképp!

Fahéjaskák - kelt kiflik egy kicsit másképp!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

Az interneten kering ez az érdekes formájú kifliféle, most én is kipróbáltam egy saját tésztarecepttel!  

Fahéjaskák

Hozzávalók: 50 dkg liszt, fél kocka élesztő, 3 dl langyos tej (zsírosabb házi a legjobb), vaníliarúd, 5 dkg vaj, 2 ek. cukor

A tetejére: 5 dkg olvasztott vaj, 3 ek. barnacukor, 1 tk. fahéj


A tejet a vaníliarúd kikapart belsejét és héját valamint  1 tk. cukrot felforralom és hagyom langyosra hűlni.(a héjat kiveszem utána és félreteszem) Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom, ezután a liszttel, a maradék cukorral összegyúrom. Amikor már összeállt a vajat is hozzágyúrom. 30 percig kelesztem meleg helyen, majd 8 részre szétosztom.

Ezután darabonként vékony, téglalap alakúra nyújtom, kb. a közepétől felfelé derelyevágóval vagy pizzavágóval felfelé csíkokra vágom. A tésztát alulról feltekerem, a végek kerüljenek alulra, a "csíkos" rész kerüljön felülre!

200 fokra teszem be sülni majd mikor pirosra sült kiveszem, megkenem őket olvasztott vajjal és rászórom a fahéjas cukrot. Ha kihűlt már ehető is!

Megjegyzés: a formázást nem én találtam ki, az interneten több oldalon is láttam - így jött az ötlet, hogy egy saját tésztával kipróbáljam!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2645 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x