Tejszínes öthagymás leves
Címlap / Nasira / Tejszínes öthagymás leves

Tejszínes öthagymás leves

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Tavaszi íz kavalkád. Édes, különböző ízű hagymák találkozása. Érdemes kisebb, kevésbé erős hagymákat választani. Gyorsan elkészíthető leves, akár előző este is elkészíthetjük, és tálalás előtt melegítsük fel. Felöntéséhez használhatunk zöldség alap levet is, így akár húsmentes fogás is készülhet. 

Elkészítési idő: 35-40 perc

1 kisebb póréhagyma
2-3 újhagyma
1 fej lilahagyma
1 fej fehér hagyma
2 kisebb sonka hagyma
1 liter csirke alap lé
2 dl tejszín
1 dl fehér bor
2 evőkanálnyi olaj
1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék (só mentes)
só, bors
A tálaláshoz pirított kenyérkockák.

1. A hagymákat megtisztítjuk, és fél karikákra vágjuk. Egy edényben olajat melegítünk, és a hagymákat üvegesre pároljuk.
2. Sózzuk és borsozzuk meg, és öntsük fel a borral. Kis lángon, fedő alatt pároljuk pár percet.
3. Adjuk hozzá a fűszerkeveréket, öntsük fel az alap lével és a tejszínnel. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 10-12 percet.
4. Tálaláskor tegyünk a tányérba pirított kenyérkockákból.

Jó étvágyat hozzá!

Somogyi Zoltán Max
www.maxkonyhaja.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1654 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x