HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-08-23
Címlap / Nasira / Chana dhal

Hémangi Dasi

Chana dhal

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-08-23

Nemrég olvastam valahol egy cukorbeteg hölgy lelkes sorait, azt írta, hogy amikor találkozott a chana dhállal, megtalálta álmai élelmiszerét. A chana dhál egy felezett csicseriborsó fajta, Indiából származik, de minden keleti fűszeresnél megvásárolható. 

 

Rendezvénynaptár
A hölgynek volt egy glikémiás index táblázata, amely rangsorolja, hogy az élelmiszerek hogyan hatnak a vércukorszintre. Ebben találkozott a bengáli gramm dhállal (chana dhállal), és bár nem tudta, mi az, meglepte, hogy olyan alacsony a glikémiás indexe, hogy az már szinte nincs is hatással a vércukorszintre. Elment egy indiai fűszereshez, és onnantól a chana dhál kifogyhatatlan a kamrájából. Azt írta, hogy egy cukorbeteg számára véget nem érő törekvés, hogy ízletes ételeket egyen, és ezzel a hüvelyessel elérhető.

A chana dhál rizzsel tökéletes ebéd. Az indiai konyha csodája, hogy számtalan fűszerezéssel készíthető, hetekig ehetünk dhált, mindennap más ízzel.

Hozzávalók:
3 dl chana dhál
2 ek ghi vagy olaj
1,5 kk római kömény
1 ek reszelt friss gyömbér
1 zöld chili (ízlés szerint)
1 kk szárított methi levél
¼ kk asafoetida
1,5 kk őrölt koriander
¾ kk amchur
¾ kk kurkuma
2 paradicsom kockára vágva
2,5 kk só
1-2 ek apróra vágott korianderlevél


Elkészítés:
A chana dhált megmossuk, és 2-3 órára beáztatjuk. Bő vízben feltesszük főni. Ha forr, alacsonyra vesszük a lángot, és addig főzzük, míg a szemek puhák nem lesznek. Egyrésze szétfő, de nem kell az összeset szétfőzni, mint a mung dhált.

Ha a dhál megfőtt, elkészítjük a fűszeralapot. Egy edényben felmelegítjük a zsiradékot, és megpirítjuk benne a római köményt. Ha már barna, hozzáadjuk a gyömbér, az apróra vágott zöld chilit és a methi levelet. Ha ezeket is megpirítottuk, beleszórjuk a porfűszereket: az asafoetidát, a koriandert, az amchurt és a kurkumát. Néhány másodperc múlva rádobjuk a felkockázott paradicsomot. Egy percig kevergetjük, majd hozzáöntjük a megfőtt dhált.

Ha túl sűrű lenne, most még engedhetünk hozzá vizet. Megsózzuk, és forrás után 3-4 percig főzzük. A végén belekeverjük a korianderlevelet.




 
 
[ 2547 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 72
 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x