Pekingben tüzijátékkal ünnepleték a Disznó évét
Címlap / Őrület / Pekingben tüzijátékkal ünnepleték a Disznó évét

Pekingben tüzijátékkal ünnepleték a Disznó évét

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-22

Minden idők legnagyobb tűzijátékával ünnepelték Pekingben a disznó évének beköszöntét. Két napon keresztül szüntelenül robbantak rakéták és petárdák a kínai fővárosban annak tiszteletére, hogy a hagyományos holdnaptár szerint vasárnapra virradóan beköszöntött az új esztendő.  

Miközben Kínában legkevesebb egy hétre leállt a munka, az utcákat elborította a fekete lőpor füstje. Világméretekben példátlan méretű utazási hullám támadt, mivel kínaiak százmilliói utaztak haza, hogy a legjelentősebb kínai családi ünnepnek ezt a hetét ott tölthessék. (Az ünnepek körüli 40 napban 2,17 milliárd utazóval számolnak a hatóságok csak Kínában: 155 millióan vonatra szállnak, de jóval többen repülőgépen, autóbuszon, hajón vagy autón kelnek útra.)

A szombaton éjszaka kezdődő pekingi tűzijátékok során vasárnap reggelig már százhuszonöten megsebesültek, hárman közülük súlyosan. Tűz 114 különböző helyen ütött ki, de sérülés szerencsére nem történt.

A 15 millió pekingi állítólag mintegy 2,75 milliárd forintnak megfelelő összeget költött a rakéták és petárdákra, amelyekből 380 000 ládányi kelt el, szemben a tavalyi 240 ezer ládával. Már az is rekordnak számított, mivel a tűzijátékokat 12 éven át tiltották és csak 2005-ben engedélyezték újra. Ezen kívül még ugyanennyi olcsó, a szabvány követelményeknek  meg nem felelő és nem is engedélyezett áru talált gazdára a fekete piacon.

A kínaiak - bárhol éljenek is a világban - sok jóra számítanak a disznó évében, amely a tizenkettedik és ezzel az utolsó a kínai állatövben és ezúttal különösen sok szerencsét és nagy jólétet ígér. Annyira jónak számít az év, hogy lehetőség szerint midenki idén akarja megszülni gyermekét, így rengeteg baba várható idén Kínában: a kórházaknak már most komoly gondot okoz a vizsgálatokra jelentkező állapotos nők számának jelentős növekedése. Szakértők ugyanakkor figyelmeztetnek, hogy a különösen nagy létszámú évjáratok tagjainak nagyobb konkurenciára kell számolniuk az óvodától kezdve egész életükben.  

Akik a disznó évében születtek, azokról úgy tartják, hogy becsületesek, toleránsak, türelmesek, igénylik a harmóniát és optimisták. "Disznó" például Madonna, Elton John, Arnold Schwarzenegger, Albert Schweitzer, Camilla Parker-Bowles, Julie Andrews és Ronald Reagan néhai amerikai elnök.

A kínai vezetők a nép körében töltötték az ünnepet. Hu Csin-tao államfő és pártelnök együtt ünnepelt szegény parasztokkal Kangszu tartományban. Ven Csi-pao kormányfő Északkelet-Kína szénmedencéjében és iparvidékén munkásokat keresett fel.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 3925 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x