Vizsgáld a bolondot, megismered az egészségest?
Címlap / Őrület / Vizsgáld a bolondot, megismered az egészségest?

Vizsgáld a bolondot, megismered az egészségest?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

A freudi tanok alapján akár így is gondolhatnánk ... pedig igen fontos a pszichológusok számára az egészséges pszichikum megismerése.  

A pszichológia és a pszichiátria tanai a kezdeti időkben összemosódtak. A kutató eleinte valóban az őrülteket vizsgálta, azzal a célkitűzéssel, hogy visszavezesse amennyire lehetséges, az egészségesek világába. Ige ám, de nem nézte meg milyen is az egészséges ember, csak az "őrült" magatartásformákat akarta meggyógyítani.

A pszichológiai szemléletek forradalmát valójában egy Alport nevű pszichológus hozta meg, 1939-ben. Ő mondta ki, hogy az egészséges személy pszichéjét nem lehet feltáni a beteg személyek vizsgálatán keresztül. Ő volt aki egyértelműen kimondta és terápiájába be is építette, hogy minden egyén egyedi és különleges a maga egyediségében. Az egyedi vonások a pszichológiai szerveződés építőkövei, tehát minden egészséges személyiség képes tudatosan cselekdeni, fejlődni, és egyedi módon jelen lenni az életben.

Tanait természetesen később túlhaladta a tudományos élet, de személye kimagasló jelentőségű volt a pszichológia fejlődésében.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 740 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x