Meleg - de télen is az!
Címlap / Őrület / Meleg - de télen is az!

Meleg - de télen is az!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-01

A nemi hovatartozással kapcsolatos krízisről minden korban másként vélekedtek. 

Kultúrtörténeti vetületben elmondható, hogy voltak olyan társadalmak, pl. az ókori Görögországban, vagy az ókori Rómában, ahol a homoszexuális kapcsolatok igen általánosak és elfogadottak voltak a szabad emberek körében; és voltak olyan idők a történelem folyamán, amikor kifejezetten üldözték és büntették azokat, akik saját nemükhöz vonzódtak. Mindenesetre egy dolog biztos: a homoszexualitás kultúrától, történeti kortól, társadalomtól függően nyíltan vagy leplezett módon mindig is létezett. Az ipari társadalmakban a magukat homoszexuálisnak tartó férfiak a népesség 2-5%-át, a leszbikus nők pedig a népesség 1-3%-át teszik ki.

A Padovai Egyetem kutatói különböző bárokban és szórakozóhelyeken 98 homoszexuális és 100 heteroszexuális férfivel töltettek ki kérdőíveket a családfájukkal kapcsolatban. Összesen 4600 hozzátartozó gyermekeinek számára kérdeztek rá, tudakozódtak többek között a homoszexualitás családban való előfordulásáról, a testvérek számáról is.

Az eredmények szerint a homoszexuális férfiak édesanyja átlag 2,7 gyermeket szült, szemben a heteroszexuális férfiak családjában született átlag 2,3 gyerekkel. A meleg férfiak anyai nagynénjeinél az átlagos gyerekszám 2,0 volt, míg a nőket kedvelő férfiak anyai nagynénjeinél ez a szám 1,5-nek adódott.

Andrea Camperio-Ciani, a vizsgálat vezetője szerint ez arra utal, hogy a homoszexualitásnak genetikai komponense is van, ami anyai ágon öröklődik. (Az X-kromoszóma nőkben és férfiakban egyaránt megtalálható nemi kromoszóma, azonban a fiúgyermekek ezt minden esetben az édesanyjuktól öröklik, apjuktól az Y-kromoszómát kapják). Elképzelhető, hogy ez a tulajdonság, ami férfiaknál homoszexualitáshoz vezet, valójában a férfiakhoz való vonzódás mértékét határozza meg. Így az a nő, aki ilyen tulajdonságot hordoz magában, erősebben vonzódik a férfiakhoz, „szuper-heteroszexuális” lesz, és így több gyermeknek is ad életet.

Ezzel a kutatócsoport azt is alátámasztja, hogy a homoszexualitás fennmaradási esélye magas. A teória kritikusai vitatják az álláspontot. Úgy tartják, hogy az azonos nemű ember iránt érzett vonzódás hajlama lassan eltűnik majd, mivel a meleg párok egymás közt nem tudn nem új ke ak utódokat létrehozni, így a génjeiket nem örökítik tovább. (national geographic, BBC)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 925 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x