Gyurmalinra fel! Putty!
Címlap / Őrület / Gyurmalinra fel! Putty!

Gyurmalinra fel! Putty!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

Nyúlik és pattog, szakad és törik, sőt: számtalan színben pompázik, vonzza a mágnest, és világít a sötétben. Ez kérem szépen az intelligens gyurma, a Gyurmalin. 

A II. világháború idején a természetes gumihoz nehéz volt hozzájutni, ezért a Gyurmalint és más szilícium alapú gumi termékeket is ebben az időben fejlesztették ki.

A gyurmalin ősatyja Dr. Earl Warrick kezdett kémiai kísérletekbe az “organosilicon”-t („természetes szilíciumot”) kutatva, melynek keretében a szilícium és a szén ötvözésének lehetőségével foglalkozott.  1943-ban Warrick kísérleteinek egyik eredménye a Szilícium alapú Pattogó Gyurma lett, amely a mai Gyurmalin elsődleges alkotóeleme.

Bár a termék ipari hasznosításra nem lelt, Warrick magánál hordott belőle egy nagyobb darabot, amely sokféle mulatságos játékot tesz lehetővé. A Gyurmalin ugyanis sokféle lehetőséget kínál. Kiváló stresszoldásra, játéknak és rehabilitációhoz, s állítólag a dohányzásról való leszokásban is segít. A legizgalmasabb dolgok egyike pedig, amit a Gyurmalinnal csinálni lehet az, ha levegőt préselünk bele és azt hangos durrogással, pattogással kipréseljük belőle.
Magyarországon már külön csoportja is van a Gyurmalin tulajdonosoknak és barátoknak: a Magyar Gyurmalin Szövetség, sőt az iwiw-en is rábukkanhatunk a Gyurmalin imádók táborára. (A HarmoNet iwiw-es identitása természetesen már bejelölte, merthogy nekünk is van ebből az ősanyagból! ... és tényleg! ... és ennyire ...)
Még több: www.gyurmalin.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4926 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x