Spam-roham - te mekkora dózist kapsz?
Címlap / Őrület / Spam-roham - te mekkora dózist kapsz?

Spam-roham - te mekkora dózist kapsz?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A 2007-ben elküldött elektronikus levelek közel 95 százaléka spam!  

A Barracuda - egy számítástechnikai biztonságra szakosodott cég tanulmányából ez a meghökkentő adat derült ki, amelynek az eredményeit a héten tették közzé.

A reklámcélú kéretlen levelek özöne a korlátozásukra tett erőfeszítések ellenére robbanásszerűen megnőtt a ez elmúlt években a Barracuda Network Inc. kaliforniai székhelyű cég szerint.

A cég -természetesen nem véletlenül folytatta le ezt a kutatást, hiszen a számítógépek védelmével foglalkoznak, egyik világelsők a témában. A meglepő kutatási eredményt mi magunk is érezhetjük, ha nincsen elegendő védettsége számítógépünknek, vagy levelező rendszerünknek.

Az Egyesült Államokban a 2004-ben elfogadott, kéretlen üzenetekre vonatkozó jogszabály értelmében büntetéseket szabtak ki a levélszemét küldőire; ekkor a spam aránya még mintegy 70 százalék volt.

A magyar spam törvény ehhez képest meghökkentő, a síma üzleti ajánlattételt is spamnek minősíti, míg nincs hatékony szabályozása a valódi spamek elleni küzdelemnek. (Tehát ka Khon Grünnek ajánlatot tesz arra, hogy el szeretne neki adni 50 libát, mert Grün libákkal foglalkozik, akkor Khont utolérhetik spamelésért, ám ha egy virtuális illető viagrát és éretes nemi szerveket küld levélládánkba, a büdöséletbe’ el nem kaphatjuk. Érdekes, nem?)

A "spamháború" végtelen küzdelem a kéretlen üzenetek küldői és a biztonsági rendszerek értékesítői között - mutatott rá Dean Drako, a Barracuda igazgatója.
Ez utóbbiaknak olyan rendszereket kell kidolgozniuk, amelyek napi huszonnégy órában ellenőrzik az internetet és azonnali védelmet kínálnak.

A Barracuda tanulmánya során több mint egymilliárd üzenetet vizsgált át, amelyet naponta kapott világszerte ötvenezer ügyfél. A Barracuda szerint a kéretlen üzenetek küldői személyazonosságukat ügyesen álcázzák azzal, hogy idegen honlapokról, blogokról vagy számítógépekről küldik el a spamokat.

A legfontosabb feladat a szexuális tartalmú spam-áradat megfékezése, hiszen ezeket kisgyermekek e-mail fiókjaiba is elküldhetik. Ők ugyanis talán kevésbé elővigyázatosak elektronikus adataik megadását illetően.

A hazai nagy elektonikus levelezőrendszerek üzemeltetői is kínálnak spam védelmet a felhasználók számára, sőt számos ingyen letölthető védőrendszer elérhető a netről. Ha zavar bennünket a hozzánk dőlő szenny, érdemes körülnézni a védelmet illetően.

- dagisárkány -

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1769 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x